Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ait Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Deneyim paylaşımında bulunan Başkan Altay, kampus civarında yeni bir yurt çalışması yaptıkları müjdesini verdi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ait Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı programının konuğu oldu. Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen programda Başkan Altay, yurtta kalan öğrencilere okul, iş ve aile hayatına ilişkin deneyim ve tespitlerini aktardı.
Konya’ya üniversite okumak için gelen kardeşlerimizle her fırsatta bir araya gelip onlara Konya’yı ve Selçuklu’yu anlattıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ait Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’ndan gelen davet için teşekkür ediyorum. Üniversitelerden, öğrenci yurtlarından gelen davetleri geri çevirmiyor, mümkün olduğunca öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelmeye çalışıyorum. Bu sayede hem kardeşlerimizle tanışma fırsatı buluyor hem de onlardan gelen istekleri birinci ağızdan dinlemiş oluyoruz” dedi.
“SİZLERİ MİSAFİR EDİYOR OLMAKTAN ZİYADESİYLE MEMNUNUZ”
Selçuklu’nun her geçen gün artan nüfusuyla daha da gelişen bir şehir olduğunu ve bunda üniversite öğrencilerinin katkısının büyük olduğunu ifade eden Altay, “Selçuklu 585 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri ve Selçuk Üniversitesi’nden dolayı da genç nüfusun oldukça fazla olduğu, öğrencinin çok olduğu bir bölge. Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından yaptırılan modern bir yurtta ikamet ediyorsunuz. Böyle güzel mekanlarda sizleri misafir ediyor olmak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Memleketimiz geliştikçe böyle güzel imkanlarda size sağlanmış oluyor. Selçuklu Belediyesi olarak bizde kampus çevresinde yeni bir yurt çalışması yapıyoruz. Bir yıl içinde bitirmeyi planladığımız yurt, öğrenci kardeşlerimize yeni imkanlar sunacak” diye konuştu.
“BAŞARILI OLMAK İÇİN SOSYAL ÇEVRE EDİNİN”
Başkan Altay, “Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden gelen arkadaşlarınız var. Bu kadar farklı kültürde yetişmiş insanı bir araya getirmek ve birlikte vakit geçirmek büyük bir fırsat. Onun için burada edindiğiniz arkadaşlıkları, dostlukları mutlaka iyi temeller üzerine inşa edin. İnsan için en önemli sermaye arkadaşları ve dostlarıdır. Hiç kimsenin kendiniz gibi olmasını beklemeyin. Aynı konularda mutlaka farklı şeyler düşünüyor olabilirsiniz. Bunu bir güzellik olarak algılayın ve bu sizin dostluğunuzu pekiştirsin. Buradan ayrılıp gittiğinizde de her şehir de kapısını çalacağınız bir arkadaşınız mutlaka bulunsun. Bu, hayattaki başarınız için çok önemli. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız kendinize iyi bir sosyal çevre edinin” ifadelerini kullandı.
“SELÇUKLU BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİMİZDEN FAYDALANIN”
Öğrencileri Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’ne davet eden Başkan Altay, “ Siyasetin dışında belediye faaliyetlerinin içinde bir çalışma yürütüyoruz. Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi olarak burada birçok etkinlik yapıyoruz. Orada görev alabilir, yapılan çalışmaları takip edebilirsiniz” dedi.
Davete olan katılımlarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden TÜRGEV Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Ayşegül Altuntaş, günün anısına Başkan Altay’a çini vazo takdim etti.