Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun ve belediye meclis üyeleri, ziyaret ettikleri kitap fuarında farkındalık oluşturmak için düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılarak, toplu olarak kitap okudu.
Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyşehir Ticaret Odası ve Eğitim Center’in katkı ve destekleriyle göl kıyısındaki festival meydanında açılan fuar, 7’den 77’ye her kesimden büyük ilgi görüyor.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte kitap fuarını ziyaret etti. Fuarda katılımcıların beğenisine sunulan kitapları inceleyen ve etkinlik kapsamında ilçeye gelen bazı kitapların yazarlarıyla da söyleşide bulunan ve imzaladığı kitaplardan satın alan Belediye Başkanı Özaltun, meclis üyeleriyle birlikte göl kıyısındaki parkta düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı. Özaltun ve belediye meclis üyeleri, kitapların yazarları arasında banklarda oturarak farkındalık oluşturmak amacıyla bir süre toplu olarak kitap okudu.
Belediye Başkanı Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de açılan kitap fuarının yine bir ilklerden olduğunu söyledi. Meclis üyeleriyle beraber ziyaret ettikleri fuarı dolaştıklarını aktaran Özaltun, bu arada fuara gelen çocukları da dinleme imkanı bulduklarını söyledi. Fuarı gezen çocukların çok mutlu olduğunu gözlediklerini ifade eden Özaltun, “Çocuklarımız buradan aldıkları kitapları mutlaka okuyacaklar. Dolayısıyla okuyan bir nesil bizleri de mutlu eden bir nesil olacak. Okuyarak gelecekte yaratıcılığı, öngörüsü yüksek bir nesil olacaklar. Bu kitapları okumanın onlara büyük faydaları olacak. Bizler geleceğimizi de bu çocuklara teslim edeceğimiz için, onlara gelecekleri noktasında küçük de bir katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere diyoruz” dedi.
Belediye meclis üyeleriyle birlikte yaptıkları ziyaret ile öğrencilere örnek olmak ve fuara bir katkı sunmak istediklerini anlatan Özaltun, burada bazı kitapların yazarlarıyla da bir araya geldiklerini söyledi. Yazarlarla sohbet ettiklerini, imzaladıkları kitaplarından aldıklarını dile getiren Özaltun, onlara Beyşehir’e gelip fuara katkıda bulundukları için de teşekkür ettiklerini ifade etti. Başkan Özaltun, yazarlardan gelecek süreçte yazdıkları şiir ve kitaplara Beyşehir’i de konu etmelerini istediklerini belirterek, “Fuar süresince hiç Beyşehir’i görmemiş 21 yazar ve şairimiz burada olacak. Onlardan talebimiz, buradaki gördüklerini, izlenimlerini gibi ileride kitap haline getirirlerse bu Beyşehir’in de tanıtımına katkı sunacaktır. Beyşehir’in bu konuda onlara ilham kaynağı sunacak çok iyi bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.