Konya’nın Beyşehir ilçesinde, havaların ısınması üzerine sıcaktan bunalan gençler Mayıs ayında Beyşehir Gölü’ne girerek serinlemeye çalıştı.
Beyşehir Gölü’nde yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte yüzme sezonu da bu yıl erken başladı. Hafta sonunu göl kıyılarında geçirmek isteyerek plajlara akın eden gençler, hem piknik yapmanın hem de göl sularına girmenin mutluluğunu yaşadı.
Konya’dan öğrenci arkadaşlarıyla beraber Beyşehir Gölü Karaburun Plajı’na gelerek çadır kurup piknik yaptıklarını anlatan üniversite öğrencisi Ahmet Başyiğit, “Ben Doğanhisar’dan geliyorum. Beyşehir’e arkadaşlarla eğlenmek ve güzel bir hafta sonu geçirmek için geldik. Su daha soğuk olmasına rağmen eğlence olsun diye arkadaşlarla girdik” dedi.
Başyiğit, gölde yüzdükten sonra kumsalda güneşlendiklerini de belirtti.
Bu arada, göl kıyılarına gelen bazı vatandaşlar ise ayaklarını suya sokarken, aileleriyle piknik için bölgeye gelen çocuklar da plajda kumla ve suyla oynamanın keyfini yaşadı.
Karaburun Plajı Müdürü Bülent Keşan, bölge halkına ve ilçe dışından gelenlere piknik imkanı sunan sahildeki doluluk oranının havaların daha da ısınmaya başlamasıyla beraber daha da artacağına inandıklarını belirtti.