Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ve en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü’nde, gezinti yatları yeni sezona “merhaba” dedi.
Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda son dönemde hız kazanan yat turizmi ilçenin tanıtımına da önemli katkılar sağlıyor. Beyşehirli yat işletmecisi Ahmet Bülbül, bahar aylarının gelmesi ile birlikte bu yıl sezonu açarak göl üzerinde mesaiye başladıklarını bildirdi. Sezonu Nisan ayı ile birlikte açtıklarını ancak havaların iyi gittiği günlerde Mart ayında da tur düzenleme imkanı bulduklarını aktaran Bülbül, “Ama Nisan ayının gelmesi ile birlikte gezinti yatlarımızla birlikte göl üzerindeki mesaimize tam manasıyla başladık diyebiliriz. Bu yıl önceki yıllara göre daha iyi bir yat turizmi sezonu umuyor ve bekliyoruz. Göl sularımızın yağışlarla birlikte giderek yükselmesi de bu turların seyrinin bu yıl daha da güzel yaşanacağının şimdiden umutlarını bizlere veriyor” dedi.
Kar yağışı nedeniyle geçtiğimiz hafta içerisinde ara verdikleri turlara hafta sonundan itibaren yeniden başladıklarını ve havaların ısınmasıyla tur sayısının daha da artmasını beklediklerini dile getiren Bülbül, “Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ve aynı zamanda ikinci büyük milli parkında yat turizmine tur teknelerimizle önemli katkılar sunduğumuzu düşünüyoruz. Aynı zamanda bölgemizin tanıtımına ve gelişimine de destek veriyoruz. Turlarımızla birlikte bölgeye gelenlere, adalarımızı ömründe hiç görmeyenlerle buluşturma imkanı sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Bu yıl adalara daha fazla turlar düzenleyeceğiz. Özellikle yat turizmine hizmet veren 3 teknemizden birisi günlük Hacıakif, Kızkalesi ya da talep gelen diğer adalarımıza halk turu şeklinde turlar yapacak. Sabah Beyşehir kent merkezinden çıkıp akşam saatlerinde adalardan dönüş olacak şekilde turlarımız tüm vatandaşlarımıza açık olacak, ayrıca bu turlar yemekli de olacak. Vatandaşlarımızdan ilgi görürsek, gruplar dışında da halkımıza adalarımızı bu şekilde daha fazla tanıtma imkanımız olacak. Bu yıl gün içerisinde her saat başı olan halk turlarımız yine olacak. Mehtap, günbatımı, özel günler, düğünlere yönelik ve gece turlarımız da halkımızın talebine göre sürekli olacak. İlçe dışından rezervasyonlarla aldığımız turlarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.