Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, bazı kamu kurumlarında makam koltuklarına temsili olarak çocuklar oturdu.
Ali Akkanat İlkokulu 2’inci sınıf öğrencisi Zeynep Özkan, Beyşehir İlçe Kaymakamlığı makam koltuğuna oturdu. Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Okul Müdürü Hakkı Şanal ve bazı öğrencilerle beraber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü ziyaret etti. Bir süre devam eden sohbetin ardından temsili olarak makam koltuğunu İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ten devralan Özkan, oturduğu makam koltuğunda çeşitli kurumları telefonla arayarak talimatlar verdi. Özkan’ın diğer öğrenci arkadaşları da daha sonra sırayla makam koltuğuna oturmanın heyecanını yaşadı.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, "Öğrencilerimizin gerçek hayatta da okuyup çalışarak başarılı olmalarını ve yüksek mevkilere gelmelerini temenni ediyoruz" dedi.
Başıbüyük, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
MAKAM KOLTUĞUNA OTURDU KATLI OTOPARK İSTEDİ
Beyşehir Belediye Başkanlığı makam koltuğuna ise Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu öğrencisi Burak Güven oturdu. Okul Müdürü Onur Kafalı ve bir grup öğrenci arkadaşıyla birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u bayram çerçevesinde makamında ziyaret eden Güven, makamda devam eden bir süre sohbetin ardından temsilen Belediye Başkanlığını devraldı.
Belediye Başkanlığı makam koltuğuna oturduktan sonra gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplandıran Güven, yapacağı proje ve hizmetlerden söz etti. Beyşehir’in trafik sorununa değinen Güven, bundan dolayı katlı otopark yapmayı hedeflediğini söyledi. Ziyarette kendisine eşlik eden öğrenci arkadaşlarının istek ve taleplerini de dinleyerek notlar alan Güven, birim amirlerine istekleriyle ilgili telefonla talimatlar verdi. Güven, Beyşehir’de sinema ve daha çok oyun alanı ve sportif tesis isterken, çocukların eğlenebilmesi için de çocuk şenliği düzenlenmesini istedi.
Ziyarete gelen diğer öğrenciler de daha sonra sırayla makam koltuğuna oturdu.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ziyaretin sonunda çocukların bayramını kutlarken, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.