Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Twinning Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 04-05 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak Konya-Aksaray Bölgesel Proje Hazırlama Çalıştayının açılışı Konya’da gerçekleştirildi.
Bera Otel’deki çalışıtayın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yaptı. Ankara’dan gelen Bakanlık temsilcileri ve Aksaray’dan çalıştaya katılmak için gelen öğretmenleri Konya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gürsoy, AB Projelerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çok önem verdiklerini kaydetti.
Bugüne kadar yapılan AB Projeleriyle Konya’dan 2 bin 440 öğretmen ve bin 720 öğrencinin Avrupa’yla tanıştığını söyleyen Gürsoy, Twinning Projesi hakkında da bilgi verdi. Bu çalıştaya katılacak öğretmenlerden birikimlerini diğer öğretmenlerle paylaşmalarını istedi. Konuşmasında EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerine değinen Gürsoy, Bakanlığımızın bu çalışmasının öğretmenlerimiz açısından büyük bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Bütün öğretmenlerin EBA sistemini iyi tanımaları ve bu sistemden azami şekilde faydalanmalarını istedi.
Öte yandan Gürsoy, ve Bakanlık proje temsilcileri "Benim Ekmeğim, Benim Ülkem" isimli projesiyle ‘Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi’ ödüllerini alan Neslihan Yıldız’a ödül takdiminde bulundu.
Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve Şube Müdürü Ömer Kılıç da katıldı.