Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ‘Çanakkale Kıyamet-Çanakkale Kıyam Et’ isimli programı 5 gösterimde yaklaşık 4 bin kişi izledi.
Konevi Kültür Merkezi’nde 18 Mart akşamı ilk gösterimi yapılan programın 19 ve 20 Mart tarihlerinde saat 14.00 ve 19.30’da yapılan gösterimlerine de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda kişi programı ayakta izledi. Çanakkale Savaşı öncesinde ve savaş esnasında yaşanan dramlarla kahramanlıkların anlatıldığı tiyatro ve kahramanlık türkülerinin yorumlandığı program, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle düzenledikleri programa yoğun ilgi olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “5 kez sahnelenen programın tüm gösterimlerine yoğun ilgi oldu. Bu durum halkımızın Çanakkale ruhuna duyduğu özlemin bir göstergesidir. Birlik ve beraberlik içerisinde bizden sonra gelecek nesillere tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi aktarmak için farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
DERGİYE YURT GENELİNDEN YOĞUN İLGİ
Öte yandan, Meram Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bastırılan; 1915 tarihli Harb Mecmuası, İkdam Gazetesi, Servet-i Funun, Tasviri Efkar, Yeni Mecmua, Sabah, Tanin gibi süreli yayınların 100 yıl önceki sayılarından oluşturduğu dergiye Konya’dan ve yurt genelinden yoğun talep oldu.