Konya Derbent Gençlikspor Kulübü sporcularından İzzet Arabacı, 75 kiloda Türkiye Büyükler Kick Boks Türkiye şampiyonluğunu kazandı.
İzmir’de 26 Mayıs’ta başlayan ve halen devam eden Büyükler ve Gençler Kick Boks Türkiye Şampiyonası’na katılan Derbent Gençlikspor Kulübü sporcusu İzzet Arabacı, 75 kiloda çıktığı ringde büyük bir başarıya imza atarak altın madalya kazandı ve birincilik kürsüsüne çıktı. Sırasıyla Sivas, Denizli, Eskişehir ve Kayseri bölgesinden kendisine rakip olan sporcuları mağlup ederek finalde oynama hakkını kazanan Arabacı, final müsabakasında da Gebzeli rakibini nakavtla yenip saf dışı bırakarak 75 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.
Derbent Gençlikspor Kulübü ve Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Türkiye şampiyonu olan sporcusunu başarısından ötürü kutlayarak, “Eylül ayında yapılacak olan dünya şampiyonasında Derbent Gençlikspor Kulübümüzü, Konya’mızı ve ülkemizi temsil edecek olan milli sporcumuzu tebrik ediyorum. Kendisine dünya şampiyonasında da başarılar dilerken, Arabacı’yı kendi evladı gibi büyüten ve yetiştiren Mehmet Güçlü hocamızı da kutluyoruz” dedi.