Konya’nın Beyşehir ilçesinin simgesi olan 2 bin 998 rakıma sahip Anamas Dağı’nın zirvesi, düzenlenen dağcılık şöleninde çok sayıda dağcı ile doğaseverleri ağırladı.
Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinde bulunan Melikler Yaylası’nda iki gün süren geleneksel Anamas (Dedegöl) Dağı Kamp ve Zirve etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Beyşehir Doğa Yürüyüşü Topluluğu mensupları da iştirak ederken, katılımcılar 2 bin 998 metre yüksekliğe sahip Anamas Dağı’nın beyaz örtüyle kaplı zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirildi. Etkinlik, yaylada çadırlarda kalan Türkiye’nin dört bir yanından gelen dağcı ve doğaseveri bir araya getirdi.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri, Fotoğraf Kulübü ve Bisiklet Topluluğu üyeleri de katılımlarıyla destek verdi. Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, etkinliğe geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Beyşehir’den destek verdiklerini belirtti. Büyükkafalı, 2 gün süreli etkinlik kapsamında ilk gün Pınargözü Mağarası ve Kalyon gezisi düzenlendiğini, gece ise kamp çadırlarının kurulduğu alanda kamp ateşinin yakıldığını belirterek, “Sabah erken saatlerde ise geleneksel Anamas Dağı zirve yürüyüşünü gerçekleştirdik. Zirvede, zirve defterinin yazılması ve fotoğraf çekimlerinin ardından dönüş yolculuğu başladı. Kamp alanına varış ve yemek programının ardından doğaseverlere ve dağcılara katılım belgeleri takdim edildi. Yine muhteşem bir coğrafyada muhteşem bir etkinlik yaşadık” dedi.