Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) girişimcilik projesiyle istihdam sağlamaya ve Konya’ya hizmete devam ederken aynı projeyi engelli vatandaşlar içinde gerçekleştirdi.
Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, yaptığı açıklamada, mali müşavirlik mesleğine ve meslektaşlarına hizmetin yanında, İŞ-KUR ile birlikte iş arayanlar için de projeler ürettiklerini ve istihdam sağlamaya yönelik gerçekleştirilen girişimcilik projesinin engelli vatandaşlar içinde uyguladıklarını söyledi.
Engelli vatandaşlara yardımın sosyal bir sorumluluktan ziyade insanlık görevi olduğunu belirten Başkan Turan, “Mali Müşavirlik mesleğine ve meslektaşımıza hizmetin yanında aynı zamanda İŞ-KUR ile birlikte iş arayanlar için de projeler üretiyoruz. İstihdam garantili kurslarımızın bir benzerini Girişimcilik Eğitim Programı ismiyle düzenlemeye devam ediyoruz ve bu doğrultuda girişimcilik eğitimlerinde bugüne kadar 2015 yılı içerisinde 150 kişinin mülakat ve eğitimlerini başarıyla tamamladık. 150 kişilik eğitim grubu içerisinde 25 engelli vatandaşımız için ayrı bir grup oluşturarak eğitimlerini tamamladık. Engelli vatandaşlarımız da girişimcilik sertifikalarını alarak destek almaya hak kazandılar. Girişimcilik eğitimlerimizde 4 grubun daha eğitimi gerçekleştirilecek olup mülakatları 28 Temmuz 2015 tarihinde saat:9.30’da oda hizmet binamızda yapılacaktır. Mülakata katılım için İŞ-KUR’a kayıtlı olmak gerekiyor” dedi.