Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Dünya Süt Günü münasebetiyle vatandaşlara süt ikramında bulundu.
Süt ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Özkan Özgüven süt tüketiminin artmasına dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Ereğli’nin süt merkezi olduğuna vurgulayan Özgüven, “Ereğli süt üretiminde Türkiye’nin zirvesinde yer alıyor. Süt ve süt ürünleri Ereğli ekonomisinin can damarlarından biri konumundadır. 20’ye yakın süt işletmesi ile sadece ilçemizin değil Türkiye’nin en önemli üretim noktalarından birisidir. Buna rağmen ilçemiz başta olmak üzere ülkemizde süt tüketimi ne yazık ki istenilen seviyelerde değil. Bu seviyeyi yükseltmemiz gerekiyor. Bunu da halkımıza süt bilincini yerleştirerek çözebilir ve süt tüketimini alışkanlık haline getirebiliriz. Ereğli Belediyesi olarak bu bilincin yerleşmesi için makamda süt ikramında bulunmamız yanında bugün de süt günü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik. Vatandaşlarımızın da memnuniyetlerini gözlemliyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Belediye binasında süt ikramını geri çevirmeyen vatandaşlar ise, süt tüketimi noktasında geri kaldıklarını ifade etti. Vatandaşlar süt tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi noktasında gerçekleştirilen etkinliğe imza atan Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e de teşekkür etti.