Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ereğli İlçe Belediyesi’ne hibe edilen greyder, Hortu Mahallesi’nde sevinçle karşılandı.
Vatandaşlarla bir araya gelmek, belediye çalışmalarını yerinde incelemek üzere Hortu Mahallesi’ne giden Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Özgüven, yaklaşık 20 yıldır belediye olan Hortu’nun Büyükşehir Yasası’yla mahalle statüsüne geçtiğini, 20 yıldır aldığı hizmetlerden daha fazlasını 4 yılda alacağını söyledi.
Cuma namazını mahalle sakinleri ile birlikte kılan Başkan Özgüven namaz çıkışında mahalle sakinlerinin jest ile karşılaştı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ereğli Belediyesi’ne hibe edilen greyder için kurban kesen mahalle sakinleri, greyderin kazasız belasız çalışması dileğinde bulundu.
Mahalle Muhtarı Ekrem Topbaş, “Sayın Başkanım yaptığınız ve yapacağınız hizmetlere teşekkür ediyor size ve ekibinize başarılı çalışmalar diliyorum” dedi. Başkan Özgüven ise, yapılan jeste teşekkür ederek, “Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Yasası ile 87 mahallemize güzel hizmetler gelecek. Büyükşehir’den Belediyemize hibe edilen parasal değeri 600 milyon TL’yi bulan greyder için jest yaparak kurban kesmeniz bizleri onurlandırdı. Hepinize teşekkür ediyor, greyderin kazasız belasız hizmet üretmesini diliyorum” diye konuştu.