Almanya’da ikamet eden Ereğlili Kevser Oltan Gürcan tarafından Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Engelsiz Yarınlar Derneği ile istişare ederek engelli gençlere verilmek üzere ilçeye getirmiş olduğu engelli araçlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Ereğli Belediyesi Meclis Salonunda Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in de katılımıyla gerçekleşen engelli araç dağıtımında konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, engelleri birlikte aştıklarını söyledi. Başkan Özgüven, engellilerin sosyal hayata dahil olmasında çeşitli proje ve etkinlikler yaptıklarını ifade ederek, engelli bireylere pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Özgüven engellilerin, gençlerin, kadınların ihtiyaçlarını karşılamada birlik, beraberlik ve samimiyet duygusunun önemli olduğuna dikkat çekti ve araçların getirilmesinde ve dağıtımında örnek bir davranış sergileyen Kevser Oltan Gürcan’a teşekkür etti.
Kevser Oltan Gürcan ise engellilere her zaman destek olmak gerektiğini ifade ederek onların toplumun değişmez bireyleri olduğunu belirtti.
“İnsan kalitesini yükseltmek için insanlara dokunmak gerekir” diye konuşan Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, “Bu faaliyet bir iyilik kervanıdır. Bu kervanı Almanya’dan Ereğli’ye getiren Kevser Oltan Gürcan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kervana tüm bireylerin dahil olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kevser Oltan Gürcan’a Belediye Başkanı Özkan Özgüven bir plaket verdi. Ardından engelli araçları ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.