Konya’da madde bağımlısı bireylere yönelik faaliyette bulunan Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği (Gül Gençlik Derneği) tarafından fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.
“Yeşil Bir Dünya İçin 1 Fidanda Sen Dik” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Gül Gençlik Derneği yöneticileri, çalışanları, gönüllüler, bağımlı bireyler ve aileleri katıldı.
Gül Gençlik Derneği tarafından yapılan fidan dikim faaliyetine eşlik eden Dernek Başkanı Dr. Özgür Öz, artan nüfus ve gelişen teknolojinin doğal sonucu olarak çevre sorunlarının da arttığına dikkat çekerek, yetişen bireylerin çevresine ve doğasına sahip çıkmasını ve bu bilincin kuşaktan kuşağa aktarılması gerektiğini vurguladı. Solunan havanın bizim için ne kadar önemli olduğunun farkına varmamızın ve bu temiz havanın ancak temiz bir çevre ve yemyeşil bir dünya sayesinde olabileceğini belirtti.
Gül Gençlik Derneği tarafından yapılan etkinliğe aileleri ile birlikte katılan bağımlı bireylere madde bağımlılığını bırakmış, rehabilite olmuş bireyler de eşlik etti. Etkinlikte bağımlı bireyler için dernek yöneticileri, çalışanlar ve rehabilite olmuş bireyler moral oldu. Fidan dikiminin sembolik olarak da önem kazandığı etkinlikte her bir fidan her bir bağımlı birey için umut oldu.