Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması Projesi imza töreni KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KSO Başkanvekili Veli Tekelioğlu, EY Türkiye Danışmanlık Yöneticisi Gökhan Gümüşlü ve Konya ihracatçı firma temsilcilerinin katılımı ile Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de, “Türkiye’nin ithalatını azaltacak, ihracatını artıracak alanlara odaklanılmalı ülkemizde aramalı üretimini yapılabilir hale getirmeliyiz. Hedef pazar seçimi ve araştırması ekonomi açısından önemli ufuklara ve gelişmelere vesile olacaktır” dedi.
KSO Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ise, Türkiye’nin de, Konya’nın da Avrupa’ya, Ortadoğu’ya, Balkanlara ve dünyanın pek çok coğrafyasına kolay ulaşabileceği stratejik bir coğrafyasının olduğunu ve bu avantajın mutlaka iş dünyası tarafından kullanılması gerektiğini söyledi. Konya sanayisindeki gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade eden Tekelioğlu, iş dünyasına özellikle yurt dışı organizasyonları iyi takip etmeleri ve Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması çalışmasına destek vermeleri çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve EY Türkiye Danışmanlık Yöneticisi Gökhan Gümüşlü Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması sözleşmesini karşılıklı olarak imzaladı.