AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı tamamlanan ve 19 Mayıs’ta hizmete açılacak Karapınar Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ve Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Eser Şenkul’dan hastane hakkında bilgi alan Baloğlu ve Akyürek, AK Parti Hükümeti’nin sağlığa verdiği önemin altını çizdi.
“YENİLENMEYEN HASTANE KALMADI”
Türkiye’nin pek çok bölgesinde olduğu gibi Konya’da da neredeyse yenilenmeyen hastane kalmadığını vurgulayan Baloğlu, “Halkımıza yakışan sağlık hizmetini sunma adına hükümetimiz büyük projelere imza atmaktadır. Karapınar ilçemizde de bunun en güzel örneklerinden birini görmekteyiz. 50 yatak kapasiteli olarak planlanan hastanemiz modern yapısı ve tarihi motiflerle süslenmiş iç dekorasyonu ile Karapınar’ın en modern yapıları arasındaki yerini almıştır” dedi.
Karapınar Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin ilerleyen dönemlerde ihtiyaç duyulması halinde rahatlıkla artırılabileceğini de ifade eden Baloğlu, “Sadece günümüzü değil, yarınları da düşünerek plan ve projelerimizi yapıyoruz. İlerleyen yıllarda ihtiyaç duyulması halinde hastanemizin yatak kapasitesini rahatlıkla çıkartabileceğiz. Hastanemizin her odasında tuvalet, lavabo, banyo, televizyon, buzdolabı ve giyinme dolapları mevcut olup teknolojik donanımları ile de gıpta ile bakılacak bir hastaneyi ilçemize kazandırmış olmanın sevincini yaşamaktayız” şeklinde konuştu.
Yapımı tamamlanan ve kısa zamanda hizmete girmesi planlanan hastanenin Karapınar’a yeni bir hava katacağını belirten Başkan Akyürek ise hastanenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.