Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL) Şehir ve Kültür Gezileri kapsamında Karaman’ın Sarıveliler ilçesini ziyaret etti.
İlçe Kaymakamı Ali Öner’in ev sahipliğinde ilçe merkezi gezisiyle başlayan programda KONDİL öğrencilerinin bir sonraki durağı Dumlugöze köyü oldu. Burada geleneksel Kardelen Festivali’ne katılan öğrenciler hareketli şarkılar eşliğinde hayli eğlendi. Yabancı uyruklu öğrenciler zaman zaman da mikrofonu aldı ve söylediği şarkılarla programa renk kattı. Köy halkı dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duydu. Ziyarette Sarıveliler’deki öğrenciler de unutulmadı. KONDİL öğrencileri, kardeşlerine kitap ve kırtasiye başta olmak üzere çeşitli hediyeler verdi.
Şenliğin ardından köydeki evleri ziyaret eden öğrenciler halka uzun uzun sohbet etti. Bahçelerdeki hayvanlarla da ilgilenen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Eşsiz doğa güzelliklerine hayran kalan öğrenciler son olarak Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner, Cumhuriyet Savcısı Hanefi Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç ile bir araya geldi. KONDİL Akademisyenlerinden Osman Bozdemir; Öner, Koç ve Dalkılıç’a teşekkür hediyesi takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.