400 kilometre fiber optik altyapı ile Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında en uzun fiber optik altyapısına sahip olan Konya Organize Sanayi Bölgesi, bölge sanayicilerinin bu hat üzerinden daha kaliteli ve hesaplı iletişim kurabilmesi için Türk Telekom’la bir protokol imzaladı.
İmza töreninde konuşan Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, protokolle birlikte bölge sanayicilerinin Türk Telekom’dan aldıkları fiber optik haberleşme hizmetlerinde, fiber optik altyapı kullandıkları için ödedikleri altyapı bedellerini ödemeyeceklerini söyledi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin her geçen gün geliştiğini, şu anda bölgede 490 olan fabrika sayısının 1,5-2 yıl içinde 610’a ulaşacağını ifade eden Başkan Kütükcü, bölge sanayicilerinin artık dünyaya daha fazla entegre olduklarını anlattı.
PROTOKOLÜN KAPSAMI
Konya OSB’nin Türkiye’de kendi fiber optik altyapısına sahip dört OSB’den biri olduğunu vurgulayan Kütükcü, Türk Telekom’la imzalanan protokolle ilgili şu bilgileri verdi: “İmzalanan protokol gereği, Türk Telekom bölgemizdeki müşterilerine sunmakta olduğu noktadan noktaya erişim hizmetleri ile data ve telefon hizmetlerini artık Konya Organize Sanayi Bölgemizin bu fiber optik altyapısı üzerinden verecek. Bu protokolle birlikte sanayicilerimiz, Türk Telekom’dan almış oldukları fiber optik haberleşme hizmetlerinde, fiber optik altyapı kullandıkları için ödedikleri altyapı bedellerini de ödemeyecekler. Aynı zamanda diğer operatörlerin de sisteme dahil edilmesiyle birlikte, bölgemizin iletişim hizmetlerinde doğal bir rekabet süreci başlayacak ve bölge sanayicilerimizin birden fazla seçim hakkı daha uygun fiyatlarla oluşacak. Bu sözleşme beş yıl süreyle imzalanacak olup, inşallah sanayicilerimiz, artık Türk Telekom’dan almış oldukları hizmetlerde de dünyaya fiber hızıyla bağlanacak.”
“60 BİNE YAKIN KURUMSAL İŞLETME TÜRK TELEKOM’UN ÇÖZÜMLERİNİ KULLANIYOR”
Kurumsal müşterileri için dünya standartlarında, modern ve kaliteli iletişim hizmetleri sunduklarını belirten Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca ise, “Türkiye’de küçük işletmelerden, holdinglere kadar tüm kurumların fiber iletişimin avantajlarından yararlanmasını sağlamak amacıyla, ülkenin dört bir yanında fiber dönüşüm yolunda adımlar atıyoruz. 197 bin kilometrelik fiber altyapımız sayesinde müşterilerimize çok daha kaliteli ve hızlı bir iletişim hizmeti sunuyor ve dünyaya çok daha hızlı bir şekilde bağlanmalarını sağlıyoruz. Türk Telekom Grubu olarak bu hedef doğrultusunda bu kez de Konya Organize Sanayi Bölgesi ile haberleşme alt yapısını entegre etmek üzere kolları sıvadık” dedi.
Konya’da yaklaşık 12 bin kurumsal müşterileri olduğu bilgisini paylaşan Akarca, onlara 5 bin kilometrelik fiber ağ üzerinden hizmet verdiklerini belirtip, “Türkiye içerisinde aktif olan 188 organize sanayi bölgesi müdürlüğünden 152’si ile teknoloji iş birliği anlaşması yaptık. Bu bölgelerde bulunan 60 bine yakın işletme Türk Telekom Grubu’nun kurumsal çözümlerini kullanıyor. Türkiye’nin en modern sanayi bölgelerinden biri Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmeler de bugün bu listeye dahil oluyor. Bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları artık Türk Telekom Grubu teknoloji çözümleri ile daha hızlı ve rekabetçi olacak” diye konuştu.
İmza törenine Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom Saha Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Fikret Karaman ve Konya Organize Sanayi Bölge Müdürü Vahit Türkyılmaz katıldı.