İlçe buluşmalarını Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir’de sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya yapılacak Veri Depolama Merkezi’nin son derece önemli olduğunu belirterek, “Konya, Türkiye’nin veri depolama merkezi ve veri başkenti olacak. Türkiye’deki tüm kamu kurumlarının kayıtları, devletin verilerinin tamamı Konya’da yapılacak olan merkezde tutulacak” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırımları başlatarak vatandaşlarla buluştuğu İlçe Meclisi toplantılarına Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir’de devam etti. İlk olarak AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile birlikte Ahırlı’nın Akkise Mahallesi’nde yol çalışmalarını başlatan ve Büyükşehir Belediyesi’nce restore edilmekte olan Cuma Camisi’ndeki çalışmaları inceleyen Başkan Akyürek, daha sonra Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir’de Meclis üyeleri, muhtarlar ve davetlilerle bir araya geldi.
TÜM İLÇELERDE ANA CADDE DÜZENLEMELERİ BAŞLADI
Gittiği tüm ilçelerde ana cadde düzenleme çalışması başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir’de de ana cadde düzenlemelerini dualarla başlattı.
Programı kapsamında Seydişehir’deki KOMEK Şubesi’nin de açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek, KOMEK’in bir halk üniversitesi mahiyetinde olduğunu, büyük ilçelerde de şubelerini açtıklarını dile getirdi. Seydişehir KOMEK’te 835 kişinin eğitim aldığını kaydeden Başkan Akyürek, kursların hayırlı olmasını diledi.
SEYYİD HARUN VELİ TÜRBESİ VE ÇEVRESİNE BÜYÜK PROJE
Konuşmasında ilçe merkezlerinde tarihi eserlerin korunması ve restorasyonunu yaparak gelecek kuşaklara aktarmak için de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Seydişehir’de özel bir çalışma yapacağız. Seyyid Harun Veli Türbesi çevresinde 3 etaptan oluşan bir çalışmayla buranın Konya’mızın manevi merkezi olması yapısını daha da güçlendireceğiz. Bölgeyi adeta Alaaddin Tepesi gibi bir yapıya kavuşturacağız. Bu büyük bir proje… İlk etabının maliyeti yaklaşık 15 milyon lira. Burada on binlerce insanımızın bir araya gelebileceği Mevlana Meydanı’nda olduğu gibi büyük manevi buluşmaların gerçekleşeceği bir alanı oluşturacağız” dedi.
TÜRKİYE’NİN VERİ DEPOLAMA MERKEZİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun metro müjdesinin ardından Konya için son derece önemli yeni bir hizmetin daha müjdesini veren Başkan Akyürek, “Konya, Türkiye’nin veri depolama merkezi ve veri başkenti olacak. Türkiye’deki tüm kamu kurumlarının kayıtları, devletin verilerinin tamamı Konya’da yapılacak olan, adeta yeni bir hükümet binası gibi, veri ve belgeye dayalı bir yönetim merkezinde tutulacak. Seydişehir Yolu üzerinde yapılacak yatırımın maliyeti 150 milyon lira. TURKSAT Genel Müdürü, 2 ay içinde ihale edileceğini söyledi. Süreç ve istikrar böyle devam ederse, Sayın Başbakanımız güçlü bir şekilde yeniden hükümeti kurduğunda Konya’nın sadece siyasi yükselişi değil, ekonomik, sosyal ve kültürel yükselişi de devam edecek, şehrimiz kazanacak” diye konuştu.
SEYDİŞEHİR ŞEHİR KONAĞI PROTOKOLÜ İMZALANDI
Başkan Akyürek, daha sonra Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte Seydişehir’e yapılacak Şehir Konağı’nın protokolünü imzaladı. 3 milyon 175 bin liraya mal olacak Şehir Konağı’nın yapım süresi 270 gün olacak.
Programlara AK Parti Konya Milletvekili adayları Hüsniye Erdoğan, Rüveyda Gülseren Kozak Işık, Ömer Faruk Kanık, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül ve Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer de katıldı.