Konya Büyükşehir Belediyesi-TRT işbirliğinde hayata geçirilen “İl İl Türkülerimiz-Konya” albümünün Gala Gecesi yoğun katılımlı bir programla yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen gece gala gecesinde albümde yer alan ünlü sanatçılar, TRT sanatçıları ve yerel sanatçılar, 3 CD’lik albümde yer alan Konya ile özdeşleşmiş türküleri seslendirdi. Programda ünlü sanatçı Mustafa Keser ve 82 yaşındaki Konyalı sevilen sanatçı Rıza Konyalı ile birlikte Ramazan Koyuncu, Ali Demirhan, Emine Ata, İsmail Kalkancı, Zekeriya Civelek, Nilgün Kızılcı, Ali Çakar, Erol Köker, Nazlı Öksüz ve Bekir Ünlüataer sahne aldı.
İzleyicilerden büyük ilgi gören programda sanatçılar adına konuşan Konyalı sanatçı Rıza Konyalı, Konya türkülerini okumanın çok zor olduğunu belirterek, sanatçıları tebrik etti. Konyalı, program nedeniyle de Büyükşehir Belediyesi’ne ve TRT’ye teşekkür etti.
TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Recep Şahin, Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapmaktan memnun olduklarını belirterek, işbirliği nedeniyle Başkan Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Selçuklu başkenti, kadim bir şehir olan Konya’ya kültür ve sanatta da başkent olmanın yakışacağını belirterek, türkü albümünün bu konudaki kilometre taşlarından biri olacağını ifade etti. Albümün hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, sanatçılara çeşitli hediyeler ve çiçek takdim etti.
Konya Valisi Muammer Erol ise, düzenlenen programın Konya’ya geldiğinden beri yaşadığı en coşkulu gecelerden biri olduğunu vurgulayarak, bu önemli çalışmada emeği geçenleri tebrik etti.
Program, tüm sanatçıların sahneye gelerek hep birlikte Konyalım türküsünü seslendirmesi ile sona erdi.
İl İl Türkülerimiz - Konya albümü 3 CD’de toplanan albümde Konya’nın yerel sanatçıları, Türkiye genelinde ün yapmış ses ve söz sanatçıları ile TRT sanatçılarının derleyip seslendirdiği Konya yöresine ait 36 farklı türkü yer alıyor.