AK Parti, tüm Türkiye’de aynı anda ‘Mahalle Başkanları Toplantısı’ gerçekleştirdi.
AK Parti Konya İl Teşkilatı da Konya’nın bin 187 AK Parti Mahalle Başkanı’nı bir araya getirerek 7 Haziran Seçimleri öncesinde seçim çalışmaları ve seçim günü ile alakalı olarak bilgilendirdi. AK Parti Mahalle Başkanları Toplantısı, Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, merkez ilçe belediye başkanları, İl Yönetim Kurulu, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı ve üyeleri, 31 ilçe başkanı, ilçe teşkilat başkanları ve bin 187 AK Parti Mahalle Başkanı katıldı.
“KONYA’DAN 14’TE 14 BEKLİYORUZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, ülke olarak önemli bir süreçten geçtiklerini, 7 Haziran Genel Seçimleri’nin ülkenin refah ve istikrarı açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Muş “AK Parti kurulduğu günden bu yana, bu millet için çabaladı. Bu dönem olduğu gibi her dönemde birileri önümüzü kesmeye çalıştı ama AK Parti, tüm seçimlerden daha da güçlenerek çıktı. Şimdi önümüzde 7 Haziran gibi önemli bir seçim var. Bu seçimde de inanıyorum Konya üzerine düşeni yapacak ve 14’te 14 milletvekilini de alacaktır” dedi.
“YENİ ANAYASA, PARALELLE MÜCADELE VE ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN 7 HAZİRAN ÖNEMLİ"
7 Haziran Genel Seçimleri’ne giden süreçte Mahalle Başkanları ile bir araya gelmelerinin çok önemli olduğunu dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 7 Haziran’ı çok önemsediklerini dile getirdi. Arat, konuşmasında şunları kaydetti, “2002’den bu yana Türkiye’de önemli birçok atılım yapıldı. 7 Haziran da bu bağlamda önemli. Çözüm Süreci, Paralel Yapı ile mücadele ve yeni anayasanın yazımı için yeni dönem çok önemli. İnanıyorum ki Konya da üzerine düşen bu sorumluluğu yerine getirecektir.”
“ÇANAKKALE’Yİ VERMEDİK BUGÜN DE ÜLKEMİZİ VERMEYİZ”
AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşan Mustafa Baloğlu, geçmişte olduğu gibi bugün de birilerinin ülkeye göz diktiğini ama buna izin verilmeyeceğini söyledi. Baloğlu “Çanakkale geçmişimizi yansıtması bakımından gerçekten çok önemli. Çanakkale’de 250 bin vatan evladı ülkelerini canları pahasına korudu. Bugün de o günlerdeki gibi bazı güçler harekete geçerek bu kez başka silahlarla bir şeylerin peşinde. Ama o gün nasıl Çanakkale’yi geçemedilerse bugün de ülkemize kastedenlere karşı aynı mücadeleyi bizler devam ettireceğiz ve ülkemizi kimseye yedirmeyeceğiz” diye konuştu.
“KONYA’DA SU PROBLEMİ OLAN MAHALLE BIRAKMAYACAĞIZ”
Konya’da 2016 sonuna kadar su problemi olan mahalle bırakmayacaklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, bunun için gerekli plan ve takvimin oluşturulduğunu söyledi. 2016 sonuna kadar mahalleye dönüşen tüm köylere çocuk parkı da yapacaklarını dile getiren Başkan Akyürek, “2019’a kadar da mahalle konağı olmayan köyün kalmayacağını daha önce de ilan etmiştik. Planlamalarımız sürüyor. Şu anda mahalle köylerimizin yapımı ile alakalı ihaleler tamamlandı. Çalışmalar Mart sonunda başlayacak. Yine tüm ilçelerimizde 3-4 ay içinde en az 5’er çocuk parkı yapılmış olacak. Aynı şekilde yine 3-4 ay içinde 50 köyde mahalle konağının yapımı başlayacak. Yine aynı dönem içinde 220 yerleşim yerinde su ve kanalizasyon yapım çalışmaları bitme aşamasına gelecek. Tüm köylerimize de yine 50’şer bin kilitli taş gönderilecek” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Ceylan ve Muhammed Baysal, programa katılan mahalle başkanlarına seçim çalışmaları ile sandık yönetimi konusunda birer sunum yaptı.