Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Konya’nın yemek kültürünü tanımak ve tanıtmak amacıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Anadolu Selçuklu ve Konya Mutfağı Yemek Yarışması” düzenlenecek.
Çorbalar ve salatalar, ana yemek, hamur işleri ve tatlılar, Unutulan Konya Mutfağı olmak üzere 4 ayrı kategoride Torku’nun sponsorluğu ile gerçekleşecek olan yarışma 17 Nisan Cuma günü saat 14.00’de Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesinde havuz başında yapılacak.
UNUTULAN KONYA MUTFAĞININ YEMEKLERİ DE YARIŞACAK
Çok sayıda müracaatın olduğu yarışmanın jüri başkanlığını Nevin Halıcı yapacak. NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya yarışma ile yaptığı açıklamada, “Amacımız Konya ve Selçuklu Mutfağını yaşatmak ve bu zenginlikleri meydana çıkarmak. Geçen yıl ilki yapılan yarışmaya bu yıl ‘Unutulan Konya Mutfağı’ kategorisini de ekledik. Bu şekilde unutulan mutfak kültürümüze ait değerleri yeniden ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yarışmanın, ülkelerin önemli kültürel ve turistik değerlerinden olan mutfak kültürlerinin tanıtımına ve geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Yarışmada her kategoride ilk 4 dereceye girenlere, tam cumhuriyet altını, yarım altın, çeyrek altın ve gram altın ödülleri verilecek olup, jüri özel ödülü olarak da yemek takımı hediye edilecek.