Konya’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Sudak (levrek) balığı yakalama yarışması şenliklerine olta meraklılarının katılımı yoğun oldu.
Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (KAOBDER) tarafından Konya-Beyşehir Karayolu üzerinde yer alan Altınapa baraj gölünde organize edilen yarışma, Türkiye’nin birçok ilinden gelen amatör spor avcılarını bir araya getirdi. Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmak için düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. İki gün süreli etkinlikte olta tutkunları, baraj gölü çevresinde çadırlarda kamp kurarak en büyük balığı yakalamanın çabasını gösterdi. Olta tutkunları, baraj gölünde en büyük Sudak balığını oltayla yakalayıp birinci olabilmek için mücadele verdi.
Spin, yemli avlanma kategorilerinde Türkiye’nin değişik illerinden gelen toplam 115 yarışmacının katıldığı etkinlikte, boyları 35 ila 77 santim arasında değişen 28 Sudak balığı, 3 İsrail sazanı, 2 gökkuşağı alabalığı yakalandı. Yarışmada spin kategorisinde birincilik ödülünün sahibi 77 santimlik boya sahip sudak balığını avlamayı başaran Mehmet Ayvaz olurken, yemli avlanma kategorisinde birincilik ödülünü ise 58 santimlik Sudak balığı avını gerçekleştiren Turgut Kocaman ve Mevlüt Çınar oldu.
Yarışmada dereceye giren amatör olta balıkçılarına olta ile çeşitli ödüller verildi.