Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin ‘Yazılacak Çok Şeyimiz Var’ gezisi bu yıl Karaman’ın Sarıveliler ilçesine gerçekleştirildi.
Sarıveliler İlçesi Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geziye katılan Konyalı gazeteci, yazar ve fotoğraf sanatçıları ilk olarak Sarıveliler ilçesi TOKİ mevkisinde Sarıveliler Derneği tarafından gerçekleştirilen fidan dikimi ve uçurtma şenliğine katıldı. Geziye katılan her bir yazarın fidan diktiği etkinliğe Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur’la birlikte Sar-Der Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akgül de katıldı. Burada bir konuşma yapan TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Konyalı yazarlar olarak Sarıveliler’de dikili birer ağaçlarının bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur da, Konyalı yazarları Karacaoğlan’ın da diyarı olan Sarıveliler ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dikilen her bir fidana sahip çıkacaklarını, Sarıveliler’in daha da yeşil bir belde olması için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Konyalı yazarları belediye binasında ağırlayan Başkan Hayri Samur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dalkılıç’a ve TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu’na teşekkür etti. Başkan Dalkılıç’ın ilçe hakkında bilgi verdiği toplantının ve yöresel ikramların ardından yazarlar, ilçe turunun ardından Göktepe’de bulunan Büğlü Baba şifalı çamurunun bulunduğu bölgeyi ve Köristan Kaya Mezarları’nı gezdi. Çukurbağ köyünde, Köy Muhtarı Mehmet Olgun ve köylüler tarafından hazırlanan yöresel ikramlarla ağırlanan yazarlar, burada köylülerle sohbet etti. Işıklı ve Günder mevkisinde manzara seyri ve doğa yürüyüşü yapan yazarlar, akşam da Göktepe Yatılı Ortaokulu’nda öğrencilerle birlikte “Yazarlarla Birgün” etkinliğine katıldı.