Konya Ticaret Odası (KTO) ihracatçı üyelerini Firma Rehberi ile dünyayla buluşturacak. Konyalı ihracatçı firmalar ürünlerini Konya Ticaret Odası’nın internet sitesinde yayınlanan İhracatçı Firma Rehberi ile yurt dışında müşterilerine tanıtacak.
Son dört yılda Avrupa, Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir köşesindeki organizasyonlarla Konya’nın ve Konyalı firmaların tanıtımını sağlayan KTO, ihracatçı üyelerine yeni bir hizmet daha başlattı. İhracatçı firmaların firma bilgileri Konya Ticaret Odası web sitesinde İhracatçı Firma Rehberi adı altında yayınlanmaya başladı.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Rekabetin her geçen gün arttığı çağımızda, en temel sorunumuz pazar payımızı korumak, hedefimiz ise bu payı arttırmak ve her geçen yıl daha iyi bir konuma gelmektedir. Bilindiği gibi pazar ve müşteri araştırması firmalarımızın zaman kaybını ve maliyetlerini artırmaktadır. Kısıtlı zaman ve bütçe ile doğru müşteriye, en kısa zamanda, en ekonomik ve uğraşsız ulaşabileceğimiz bir kaynağın varlığı tüm firmalarımızın ihtiyacıdır. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için üyelerimizin ürün ve hizmetlerinizi en doğru şekilde tanıtabilecekleri ve müşterilerinin her an ulaşabilecekleri bir bilgi kaynağı olan İhracatçı Firma Rehberi’ni hazırladık. Rehber ile yurt dışında bulunan ithalatçı firmalar ilimizde faaliyet gösteren imalat ve ihracat yapan üyelerimize ulaşabilecekler. Rehbere kaydı olan üyelerimizin bilgileri farklı dillere çevrilerek yurt dışında bulunan Ticaret Müşavirliklerimiz, Büyükelçiliklerimiz, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve Meslek Kuruluşlarına ulaştırılıp tanıtımı yapılacaktır. Henüz rehbere kayıt olmayan üyelerimiz tamamen ücretsiz olan bu uygulamamızdan faydalanmak için firma bilgilerini ve ürünlerini İhracatçı Firma Rehberi’ne eklemelerini istiyoruz” dedi.
Konya’nın hedeflenen ekonomik büyüklüğünün ihracata dayalı büyüme modeliyle gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Öztürk, “Şehrimizin ihracatının artması için, daha fazla sayıda firmamızın ihracat yapması ve ihracat firmalarımızın da ihracatlarını daha da artırmaları için oda olarak yoğun bir faaliyet programı yürütüyoruz. Bu kapsamda DEİK oda temsilciliği bu dönemde alınmış olup DEİK’in iş konseyleri vasıtasıyla yurt dışındaki faaliyetlerinden daha aktif bir halde yararlanılmaktadır. Odamızın girişimleri neticesinde, ihracatçı firmalarımıza finansman katkısı sağlamak amacıyla odamız bünyesinde Eximbank temsilciliği açılmıştır. Ayrıca odamız bünyesinde görev yapan KOSGEB Sinerji Odağı giriş katımızdaki ofisinde daha faal hale getirilerek ihracatçı üyelerimize desteği artırılmıştır. Odamız dış ticaret servisinde gerçekleştirilen ihracat işlemlerini Odamıza mesafe açısında uzak kalan üyelerimizin işlemlerini kolaylaştırmak için Konya Organize Müdürlüğü’nde temsilciliğimiz açılmıştır. Oda olarak ihraç ürünlerinin yurt dışı pazarlarda tanıtımı için kullanılan ATA Karnesi vermeye yetkisini alarak ihracatçı firmalarımızın hizmetine sunduk. Diğer taraftan eğitim programlarımızla da firmalarımızın ihracat konusunda bilgi açığını kapatmaktayız. Tüm bu faaliyetlerimizle ihracatçı firmalarımızın odamıza iletmiş oldukları sorunlara çözüm getiriyoruz” diye konuştu.