Konya’nın Kulu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bazı kamu kurumlarında makam koltuklarına çocuklar oturdu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri münasebetiyle Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Yeşilyurt İlkokulu Okul Müdürü Engin Gümüş, İngilizce Öğretmeni Merve Mutlu ve 2. sınıf öğrencisi Muhammet Gümüş, 6. sınıf öğrencisi Fatma Ayaz ve 3. sınıf öğrencisi Selin Yurdakul tarafından ziyaret edildi. Ziyarette Kulu Kaymakamlığı makam koltuğuna temsili olarak Muhammet Mert Gümüş oturdu.
İlçe Garnizon Komutanlığını ise Fatih İlkokulu Okul Müdürü Seyit Ahmet Serbest, 4. Sınıf Öğretmeni Necla Altun, 4. sınıf öğrencileri Sabiha Nur Koç, Elif Gezer ve Yunus Daldal ziyaret etti. Garnizon Komutanı Mikail Arıkan’ın makam koltuğuna da temsili olarak Sabiha Nur Koç oturdu. İlçe Karakol Komutanı Tunay Torun’un koltuğuna ise Elif Gezer oturarak temsili karakol komutanı oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ise Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Sezgin Alp, Rehber Öğretmen Merve Baran ve 8. sınıf öğrencileri Hüseyin Kılıçıbüyük, Mehmet Dalbudak ve Oğulcan Dalbudak ziyaret etti. Milli Eğitim Müdür koltuğuna temsili olarak Hüseyin Kılıcıbüyük oturdu.
Makam koltuklarına temsili olarak oturan öğrenciler makamlarına ait kurumları telefonla arayarak çeşitli emir ve talimat verdi. Ziyaret edilen makamlarda çocuklara ve öğretmenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.