Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarının halka daha modern ve nezih ortamlarda hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan 19 muhtar ofisi düzenlenen törenle hizmete girdi.
Öğretmenevleri Mahallesi’nde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
MUHTARLARDAN BAŞKAN TORU’YA TEŞEKKÜR
Öğretmenevleri Mahalle Muhtarı Mehmet Başçetin, “21 yıldır muhtarlık yapıyorum ve bugün hemşehrilerimize hizmet edeceğimiz muhtar ofisine kavuşuyoruz. Muhtar ofisi ve diğer hizmetlerinden dolayı başta Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fatma Hanım, göreve geldiği günden itibaren mahallemizin sorunlarıyla bire bir ilgilendi. Kapısını çaldığımızda bizleri hiçbir zaman geri çevirmedi. Kendisine tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
“MUHTARLAR YEREL KALKINMADA ÖNEMLİDİR”
Mahalle muhtarlarının yerel kalkınmada önemli birer kilometre taşı olduğuna dikkat çeken Başkan Toru ise, “Mahallelerimizin daha iyi hizmet alabilmeleri ve muhtarlarımızın daha güzel ortamlarda hizmet üretmeleri için 19 adet mahalle muhtarlığı ofisini faaliyete geçirmiş durumdayız. Halen hizmet veren muhtar ofislerinin de tadilatını yapıyoruz. Belediyemizin yaptığı tüm hizmetlerde muhtarlarımızla omuz omuzayız. Mahalli idare seçimlerinden sonra ‘Yerinde Tespit, Yerinde Çözüm’ sloganıyla tüm mahalle muhtarlarımızla istişare toplantıları yaptık. Bu toplantılarda muhtar ofisi ve diğer ihtiyaçları belirledik. Bu doğrultuda hizmet planlamasını yaptık. 19 ayrı mahallemiz için planladığımız muhtar ofislerinin yapımı tamamlanarak montajları yapıldı. Muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize muhtar ofislerimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra 19 muhtar ofisinin açılış kurdelesi kesildi. Başkan Toru, mahalle muhtarlarına muhtar ofislerinin anahtarlarını teslim etti. Öğretmenevleri Mahalle Muhtarı Mehmet Başçetin ise, muhtarlar adına Başkan Toru’ya çiçek takdim etti.
Muhtarlık ofisi yapılan mahalleler ise şöyle; Öğretmenevleri, Saadet, Kalfalar, Dr. Ziya Barlas, Loras, Çaybaşı, Batı Hadimi, Doğu Hadimi, Hasanköy, Orgeneral Tural, Karahüyük, Yaka, Kavak, Pamukçu, Karaaslan Aybahçe, Çandır, Ali Ulvi Kurucu, Yaylapınar Süleymaniye, Kürden.