Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl kenarındaki milli park sahasına inşa edilen seyyar görünümlü yapı ve inşaatlar hakkında soruşturma başlatıldı.
Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda usulsüz ve yasa dışı inşa edilen seyyar görünümlü yapılar olduğu yönünde gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Beyşehir Milli Parklar Şefliği, Jandarma Asayiş ve Çevre timleri ile birlikte göl kıyılarındaki sahalarda araştırma ve inceleme çalışması başlattı. Ekipler, sahil kesimindeki milli park alanında kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 20 yapı ve bina belirledi. Bazı bina ve inşaatların bulunduğu arsaların sahiplerinin belirlenmesi için Kadastro Müdürlüğü’nden de teknik destek alan ekipler, GPS sayesinde inşaatın bulunduğu koordinatı tespit ederek arsa sahibine ulaşmayı başardı.
Söz konusu yapıların sahipleri hakkında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle yasal işlem başlatılarak hazırlanan suç dosyalarının Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği öğrenildi.
Milli park sahalarına inşaat yapmak ağır cezai müeyyideyi gerektiren suçlar kapsamında yer alıyor. Bu sahalarda yapılacak inşaat ve yapılar belirli kurallar çerçevesinde ancak ilgili kurumlardan alınan özel izine tabi bulunuyor. Beyşehir Gölü Milli Parkı sahilinde son dönemde artan özellikle seyyar görünümlü beton inşaatların başta bir duvar ile başlayıp ardından inşaat haline dönüştüğü belirtiliyor.