Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, motosiklet kullanıcılarına ve tamirci esnafını uyararak, motosikletlerin egzozlarını açmamalarını, açtıkları takdirde cezai işlem uygulanacağı vurguladı.
Yaz aylarının başlaması ve havaların ısınmasıyla birlikte motosiklete ilgi her geçen gün artarken, bazı motosiklet tutkunlarının egzozlarını çıkararak gürültü kirliliğine sebebiyet veriyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, egzozunu açan motosiklet sürücüsünün kamuoyunu rahatsız ettiğine dikkat çekerek, “Buna hiç kimsenin hakkı yok. Motosiklet tutkunları kurallara uymalı ve kanunlar çerçevesinde motosiklete binmeliler” dedi.
Motosiklet kullanıcılarını ve tamirci esnafını bu konuda uyaran Başkan Çal, motosikletlerin egzozlarını açmamalarını, açtıkları takdirde yetkililerin cezai işlem uygulayacaklarını önemle vurguladı.
Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in nezaretlerinde bin adet motosiklet kaskı dağıttıklarını hatırlatan Başkan Çal, “Ama ne yazık ki bu kasklar kullanılmıyor. Motosiklet sürücüleri kasksız olarak trafiğe çıkıyorlar. Herhangi bir kaza anında kendisini düşünmeyen, ailesini ve yakınlarını göz ardı eden bu kişiler lütfen motosiklete binmeden kasklarını taksınlar. Kaskın önemini kaza anında anlarlar ancak iş işten geçmiş olabilir. Sevgili gençler ve motosiklet tutkunları, lütfen koruyucu kaskınızı takın ve anne babanızı ağlatmayınız, eşinizi dul, çocuğunuzu yetim bırakmayınız. Tüm sürücülere kazasız, belasız günler diliyorum” uyarısında bulundu.