Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Sivas’ta hastanelerin mimarisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi önderliğinde sağlık hizmetlerinin yapılanmasında ve işleyişinde önemli bir yer tutan mimari konfor ve bu standartların değişimi ve günümüzdeki durumunun ele alındığı panel düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sivas Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Doktor Yavuz Orak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Ergüngör’ün katıldığı panelde NEÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dicle Aydın ‘Hastane Mimarisinde Mekan Standartları’ adlı sunumunu yaparken, yine Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Uysal ‘Hastane Tasarımında İyileştiren Hastane Kavramı’ adlı çalışmasını izleyicilerle paylaştı. Yapılan panelde konunun uzmanları problemleri masaya yatırdı.
Panelde, Sivas Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Yavuz Orak ise, “Özellikli Sağlık Hizmeti Sunumunda Mimari Tasarımın Rolü’ çalışmasıyla bir hekim olarak yaşadığı problemleri anlattı. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili, Prof. Dr. Fikret Ergüngör’ün fikir öncüsü olduğu bu organizasyonda ilk kez sağlık alanı ve mimarlık alanı ortak paydasında hastane mimarisinde ilkeler ve güncel yaklaşımlar konusu bu türden farkındalıklara yol açan bir duyarlılıkla işlenmiş oldu. Panelin içeriğine uygun olarak seçilen temalar ve yetkin isimlerin sunumları konuya ilişkin farkındalıkların oluşmasında etkili oldu. NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dicle Aydın ve Doç. Dr. Mehmet Uysal da panelin verimli geçtiğini bu tarz organizasyonların devamlılığının önem arz ettiğini dile getirdi.