Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Köyceğiz ve Seydişehir Külliyesi’nde Koru Ormanı’ndaki “Hatıra Fidan Dikim Töreni” ile “Gençlik ve Kültür Şöleni” etkinlikleri düzenlendi.
İlk olarak Köyceğiz Külliyesi’nde Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, üniversiteden akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.
NEÜ’de bir diğer fidan dikim töreni ise Seydişehir Külliyesi’nde yapıldı. Koru Ormanı’ndaki “Hatıra Fidan Dikim Töreni” ile “Gençlik ve Kültür Şöleni” etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Törene, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Orman Genel Müdürlüğü heyeti, Seydişehir’in Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, tesis edilen Koru Ormanı hakkında bilgi verdi. Ormanın 18 hektarlık alana sahip olduğunu söyleyen Türker, farklı türlerde yaklaşık otuz bin fidan dikildiğini dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, “Atalarımız bu vatanı bize hazineleriyle beraber devrettiler. Biz de bunu gelecek kuşaklara artırarak devretme gibi bir yükümlülüğe sahibiz. Bu anlamda toprakla buluşturulan her bir fidanın önemli olduğunu biliyoruz. ‘Eğer kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprakla buluşturun’ emri çerçevesinde gelecek kuşakları düşünerek bu konuda daha yoğun çaba sarf etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Rektör Şeker, Orman Genel Müdürlüğü’ne de bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ülkemizin önümüzdeki yıllarda çok daha yeşil olacağını vurguladı. Fidanların bakımının da büyük önem arz ettiğini belirten Şeker, bu anlamda herkese önemli görevler düştüğü sözlerine ekledi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel de fidan dikmenin ve ormanları korumanın önemini vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından Grup Kaşıks’ın sahne aldığı programda gençler doyasıya eğlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu gösteri sonrasında çeşitli turnuvalarda dereceye giren öğrenciler kupalarını, protokol üyelerinin elinden aldı.
Kupa töreninden sonra Seydişehir Külliyesi’ndeki “Koru Ormanı”na geçen protokol üyeleri ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturuldu. Fidan dikiminin ardından misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edildi.
Gençlik ve Kültür Şöleni Etkinlikleri farklı öğrenci gruplarının düzenlediği müzik dinletisi ve geleneksel oyun gösterileri ile sona erdi.