Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nin ev sahipliğinde “Sivil Havacılık Eğitim Semineri” düzenlendi.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Coşkun ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin yeni açılan bir fakülte olması sebebiyle akademik ve idari olmak üzere ilk öğrencileriyle birlikte çok genç bir kadrodan oluştuğunu belirterek, katılımcılardaki hissedilen heyecanın devamlı olmasını arzuladığını ifade etti. Prof. Dr. Yüksek, “Sivil Havacılık konusu alt yapı, eğitim ve servis problemleri gibi belli yönleriyle aslında hepimizi ilgilendiriyor. Bunları yaptığımız seyahatlerimizde görebiliyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman arkadaşlarımız bu konuları sizler için detaylı bir şekilde ele alacaklar” diyerek seminerin verimli geçmesi dileğinde bulundu.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine genel anlamda sivil havacılık faaliyetlerinin tanıtılmasını ve öğrencilerin değişik branşlarında tematik olarak bilgilendirilmesini amaçlayan eğitim seminerinde, Havaalanları Yer Hizmetlerine Giriş, Havacılık İşletmelerinin Ruhsatlandırma Süreci, Havaalanlarında Sıhhi/Gayrisıhhi İşyerlerinin Ruhsatlandırılması, Uluslararası Sivil Havacılık Kuruluşları, Havacılık Güvenliğine Giriş, Havaalanı/Heliport Sertifikalandırması, Havaalanları Çevresinde Yapılaşmaların Kontrolü, Temsil Gözetim Yönetim Hizmetleri konuları ele alınacak.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden, alanında uzman M. Salih Yalçın, Seçkin Öksüz, Candan Uslu, Ufuk Erol, Yeşim Korhan, Gültekin Arabacı, Süleyman Yeşilyurt ve Ertuğrul Aköz tarafından verilecek olan eğitim semineri 19-20 Mart tarihlerinde 2 gün süreyle gerçekleştirilecek. Seminer programına katılan Sivil Havacılık İşletmeciliği ve Uçak Mühendisliği bölümleri 1. sınıf öğrencilerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından sertifika verilecek. Programa ayrıca, hazırlık sınıfı öğrencileri de katılabilecek.