Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kemal Akman Meslek Yüksekokulu gönüllü öğrencileri her yıl düzenledikleri “İmece Faaliyetleri” kapsamında 8. köy gezilerini tamamladı.
Öğrenciler bu yılki faaliyetlerinin sonuncusunu Ereğli ilçesine bağlı Belkaya Mahallesi’nde bulunan Gümüleyik İlkokulu’nda gerçekleştirdi. Tamamlanan çalışmalar neticesinde, okul giriş kapıları boyandı, okul girişi merdiveninde bulunan kırık kısımlara kalıplar çakılarak beton atıldı, okulun bahçe kapısı onarılıp monte edildi ve bahçe duvarları sıvandı. Ayrıca çatıda tamamen dolan mahyalar temizlenip akmaya sebep olan kırık kiremitleri değiştirildi.
Çoğunlukla mezun olmuş öğrencilerin gönderdiği toplar, bez bayrakların ve çok özel hediyelerin de olduğu kırtasiye poşetleri öğrencilere dağıtıldı. Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu giyim bölümü hocalarının da özel kumaştan dikim yaptırdığı masa örtüsü ile beraber üniversite öğrencilerinden gelen ansiklopedi seti ve ecza malzemesi okula hediye edildi. Öğrenci olmayan çocuklara da balonlar, peluş oyuncaklar dağıtıldı. Öğrencilerin faaliyetlerine rehberlik edip destek veren NEÜ hocalarından Eray Günay kendilerini karşılayan Gümüleyik İlkokulu öğrenci ve personeline teşekkür etti.
Bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Günay, “Ereğli Eğitim Fakültesi ve Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizle sahip olduğumuz enerjiyi taş duvarlar arasında sıkışmış bir şekilde sadece üniversitedeki öğrencilerle paylaşmak değil, beraber yaşadığımız toplumla paylaşmayı bilerek içinde yaşadığımız topluma aktarımını sağlamak olduğundan yaşadığımız çevreye de değer kattık. Fedakarca çalışarak faaliyetlerimize destek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Fakültemizin Dekanlığını ve aynı zamanda Meslek Yüksekokulumuzun müdürlük görevini ifa eden Prof. Dr. Mustafa Pehlivan hocamıza sağladığı katkılardan dolayı tüm ekip olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.