Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood’u kabul eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Pakistan halkı ile Türk halkı arasında gönül bağı olduğunu söyledi.
Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.
Pakistanlı konuğunu Mevlana Kültür Merkezi’nde kabul eden Başkan Akyürek, Pakistan’ın Multan şehri ile 2009 yılında kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, Pakistan’ı Şubat ayında yaşadığı deprem felaketinde yalnız bırakmadıklarını belirtti. Pakistan halkı ile Türk halkı arasında gönül bağı olduğunu ifade eden Başkan Akyürek, iki ülke arasında kardeş şehir ilişkisinin yanında teknik işbirliği protokolü imzaladıklarını, İslamabad başta olmak üzere bazı şehirlerde Mevlana konulu toplantılar düzenlediklerini söyledi.
Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Mahmood da 25 yıl önce geldiği Konya’nın ve Türkiye’nin bu süreçte yaşadığı gelişimin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Konya ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Mahmood, “Bu gelişimin, uzun yıllar şehrin başında olduğunuz için sizin eseriniz olduğunu düşünüyor ve tebrik ediyorum. 10 yıldan beri Konya’yı yönettiğinizi ve her anında başarılı olduğunuzu, başarınızın artarak devam edeceğini biliyorum. Pakistan ve Türkiye birbirine çok yakın. Hatta biz de iki ülke tek milletiz. Depremden sonra Pakistan halkına yardım eden Konya halkına da teşekkür ediyoruz. Konya ile Multan arasındaki ilişkiyi yakından takip ediyor ve geliştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.