Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Tataristan Bilimler Akademisi G. İbragımov Dil Edebiyat ve Sanat Enstitüsü’nün 75. yıldönümü münasebetiyle Kazan’da düzenlenen programa katıldı.
Yerli yabancı pek çok akademisyenin de yer aldığı programa NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı. “Sosyal Bilimlerin Oluşumunda ve Gelişiminde Bilimsel Araştırma Enstitülerinin Rolü” adlı sosyal profildeki bilimsel araştırma enstitü yöneticileri uluslararası forumu çalışmalarına katılan Şeker, programın hem Tataristan bilim dünyası için hem de bu konuya ehemmiyet veren üniversiteler için önem arz ettiğini kaydetti.
Tataristan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Myakzüm Salahov ise programa katılımlarından dolayı Rektör Şeker’e, “Katılımlarınızdan dolayı kendi adıma ve Tataristan bilim camiası adına size en içten şükranlarımı sunarım. Sizin katılmanız foruma yüksek statü kazandırdı” diyerek teşekkür etti.
Salahov, farklı ülkelerin bilim akademilerinin uluslararası ilişkilerin kurulmasında ve gelişmesinde bir temel oluşturabileceğine inandığını belirtirken sözlerini şu ifadelerle noktaladı:
“Yuvarlak masa toplantısı ve Tataristan Bilimler Akademisi’nde yapılan görüşmeler sonucu Talimatlar Listesi Projesi hazırlanacaktır. Ortak sorunları görüşmek, Tataristan Cumhuriyeti’nin sosyal bilimlerin farklı alanlarında olan başarılarıyla tanışmak, şahsi bağlantıları kurmak ülkelerimizin araştırma enstitüleri arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesine ve büyük uluslararası projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağından eminim. Programda çalışmaların takibini yürütenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.”