Dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği “Bütün Diller O’nu Söyler” programı için geldiği Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Konutunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaret esnasında Sami Yusuf ve Rektör Şeker, İslam dünyasında müzik eğitimi, müzik felsefesi, Mevlevilik eğitimi gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri, İlahiyat ve Sosyal Beşeri Bilimler Fakülteleri hocaları ve öğrencileri de hazır bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından yetkililerin de bulunduğu ziyarette Türk kahvesi ve çay ikramı eşliğinde bir sohbet gerçekleştirildi.
Rektör Şeker; sanatçı Sami Yusuf’u ilerleyen zamanlarda Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılmak üzere davet etti. Ziyaretin sonunda toplu fotoğraf çekilirken Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından Sami Yusuf’a üniversite yayınlarından oluşan bir hediye paketi armağan etti.