Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, ilçeye kazandırdığı 36 parkın toplu açılışını törenle gerçekleştirdi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun, bugüne kadar yapılan parklarla birlikte toplam 1 milyon 537 bin metrekare park alanına ulaştığını söyledi.
Osman Gazi Parkı’nda düzenlenen programa, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Göreve geldiğimizde yapmış olduğumuz anketlerde mahallelerin sorunlarını doğru tespit edip ona göre çözümler üretmeye başlamıştık. En büyük talep, mahalle parklarının revizyonu ve yeni mahalle parklarının yapılması ve Selçuklu’nun şehir ölçeğinde büyük parklara olan ihtiyacı idi. Bugün 36 park açarak mahallelerimize nefes alacak alanlar oluşturuyoruz. Bununla birlikte yine mahallelerimizde Piri Reis, Sancaktepe Parkı gibi 50 bin metrekare büyüklükte parklar oluşturduk. Kanyon Park 122 bin metrekarelik alanda hizmete açıldı ve şuanda vatandaşlarımıza hizmet ediyor” dedi.
“KELEBEKLER VADİSİ, MEVLANA TÜRBESİ’NDEN SONRA ZİYARET EDİLECEK ALAN OLACAK”
Başkan Uğur İbrahim Altay ‘Kelebekler Vadisi’ projesiyle ilgili olarak, “Selçuklu’nun en önemli park projelerinden ve vizyon projelerinden birisi Kelebekler Vadisi Parkı’nın yapımı tamamlandı ve Hıdırellez programıyla birlikte fiilen kullanılmaya başlandı. 385 bin metrekarelik alanıyla Kelebekler Vadisi Parkı şuan için Konya’nın en büyük parkı. Yaklaşık 25 milyon TL’ye mal olmuştu parkımız. Bununla birlikte kelebek uçuş alanıyla ilgili işlemlerimiz de artık son aşamaya geldi. İnşallah birkaç gün içerisinde o da açılacak. Böylece Konya’ya gelen ziyaretçilerin Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaretten sonra ziyaret edebilecekleri yeni bir alan oluşturmuş oluyoruz. Bunlar mahalledeki kardeşlerimizin daha nezih mekanlarda vakit geçirmelerini, çocuklarımızın daha güzel alanlarda oynamalarını sağlıyor. Tüm parklarımıza suni çim sahaları ve basketbol sahalarını oluşturmak istiyoruz. Böylece çocuklarımızı sporun altyapısına hazır hale getiriyoruz” diye konuştu.
“200’DEN FAZLA ESERİN SERGİLENDİĞİ SELÇUKLU SERGİSİ’Nİ AÇIYORUZ”
Başkan Altay şöyle devam etti: “İnşallah Mayıs ayının sonunda Türk İslam Eserleri Müzesi ile birlikte Türkiye ve dünyadaki Selçuklu eserlerinin nadide parçalarından oluşan 200’ün üzerinde eserin sergilendiği çok büyük bir Selçuklu Sergisi açıyoruz İstanbul’da. Böylece ülke gündeminde Selçuklular’ın daha fazla konuşulması için önemli bir çalışma yürütülüyor. İnşallah sergimizin açılışını da sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla birlikte yapmayı planlıyoruz. Yine Sille’de yapılan restorasyon çalışmalarıyla Sille’yi yeniden ayağa kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.
“SELÇUKLU, TOPLAM 1 MİLYON 537 BİN METREKARE PARK ALANINA ULAŞTI”
Selçuklu’nun, bugüne kadar yapılan parklarla birlikte toplam 1 milyon 537 bin metrekare park alanına ulaştığını söyleyen Başkan Altay, “5 yıllık hedefimiz 1 milyon metrekare parktı. Hedefimizi yüzde 50 oranında aşmış olduk. Sadece Sille’de 2 milyon metrekare park alanı düzenliyoruz. Bu alan Konya’nın hemen yanında, içinde 2.4 milyon metreküp su bulunan, ağaç varlığıyla da şu anda önemli bir eksiği giderecek çok önemli bir çalışma yürütülüyor. Yaklaşık 20 trilyonluk bir yatırım yapıyoruz. Böylece şehrin nefes alabileceği, piknik alanları, motorlu ve motorsuz su sporlarının yapılabileceği alanlar, yürüyüş yolları, kafeteryalar, restoranlarıyla Sille Himmet Ölçmen Barajı da Selçuklu’nun önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek. Bu yaptıklarımız Selçuklu’nun marka değerini yükseltiyor. Bu işleri öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Selçuklu birçok proje yürütüyor ama bu projeleri 60 milyonla aldığımız bütçeyi 240 milyona getirerek, neredeyse 4 kattan fazla bir artış sağlayarak ve bugüne kadar borçsuz olarak yürütmeye gayret ettik. İnşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Bu kadar hizmet yapılıyor ama Selçuklu Belediyesi borçsuz yapısını korumaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili İlhan Yerlikaya ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez de parkların hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile parkların açılışı yapıldı. Tören, protokol üyelerinin park içindeki bir halı sahada penaltı atışı yapmasıyla son buldu.