Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi 2013 yılında imzalanan protokol ile kardeş şehir olunan Bulgaristan Kırcaali Bölgesine bağlı Çernooçene Belediyesi’ne cenaze nakil, yıkama ve morg aracı hibe etti.
Birçok şehirle kardeş ilişkisi bulunan Selçuklu Belediyesi imkanlarını tarihi ve kültürel bağları bulunan kentlerle paylaşıyor. 2013 yılında iki şehir arasındaki karşılıklı ilişkiyi artırmak, belediyeler arasındaki bağı güçlendirmek, diyalogu geliştirmek, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak amacıyla kardeş şehir protokolü imzalanan Çernooçene Belediyesi’ne, Selçuklu Belediyesi’nden araç desteği geldi. Nüfusunun tamamı Müslüman ve Türk olan Bulgaristan Kırcaali Bölgesine bağlı Çernooçene Belediyesi’ne, Selçuklu Belediyesi tarafından cenaze nakil, yıkama ve morg aracı, gerçekleştirilen protokol ile hibe edildi. Selçuklu Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Arif Osman, Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali Milletvekili Şaban Ali Ahmet, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Çernooçene Belediyesi’nden gelen heyet katıldı.
“Selçuklu Belediyesi olarak Müslüman ve Türk kardeşlerimize sorunlarının çözümü konusunda her platformda destek vermeye hazırız” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çernooçene Belediyesi ile yapmış olduğumuz bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol ile kardeş şehir ilişkimizi daha da güçlendirmiş olduk. Desteklerinden dolayı da Kırcaali Milletvekili Şaban Ali Ahmet Beye teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki bir ihtiyacın giderilmesine Selçuklu Belediyesi vesile olmuştur. Bu bir başlangıç olur ve daha iyileri birlikte yaparız” dedi.
Selçuklu Belediyesi ile yapacağımız ortak faaliyetlerle iki halk arasındaki bağlar daha da güçlenecektir diyen Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Arif Osman ise, “Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın bize sunduğu bu hizmet hakikaten önemli bir hizmet. Çünkü bölgemizin böyle bir hizmete ihtiyacı var ve bu ihtiyacı giderdiği için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Bu hizmet insan hayatının sonunu ilgilendiren bir hizmet ama sonsuza kadar sürecek bir hizmettir. İki kardeş şehir arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.
İmzalanan protokolün ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Arif Osman’a cenaze nakil, yıkama ve morg aracının anahtarını teslim etti.