Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Çetin Totan ve Şehit Fikret Aksungur Spor Salonları açılıyor.
Selçuklu Belediyesi yatırım ve hizmetlerine, 2 okulda açacağı 2 spor salonu ile devam ediyor. Selçuklu’da daha çok insanın spor yapmasını sağlamak amacıyla birçok modern tesisi hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, amatör sporcuların ve öğrencilerin daha iyi şartlarda spor yapması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu ve Mustafa Karaciğan İlkokulu’nda yapımları tamamlanan Şehit Çetin Totan ve Şehit Fikret Aksungur Spor Salonları, 15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 11.00’de Mustafa Karaciğan İlkokulu’nda düzenlenecek törenle açılacak.
Eğitime ve spora verdiği önemi her fırsatta dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’da yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Okullarımızda yapımı tamamlanan spor salonları ile öğrencilerimizin spor aktivitelerini daha modern tesislerde yapmalarını amaçlıyoruz. Açılış törenine tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.
ŞEHİT ÇETİN TOTAN VE ŞEHİT FİKRET AKSUNGUR SPOR SALONU
Her biri bin 323 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonlarını zemin kat (963 metrekare) ve asma kat (360 metrekare) olmak üzere iki kattan oluşuyor. FIBA standartlarında 15x28 metre ölçülerinde basketbol sahası ve 9x18 metre ölçülerinde voleybol sahası olmak üzere toplam 650 metrekare pvc zemin kaplamalı saha alanı bulunan spor salonlarında, bay-bayan soyunma odaları, hakem soyunma odası, sağlık odası, öğrenci seyir terası ve aktivite alanı, öğretmen çalışma odası ve teknik merkezler bulunuyor. Alüminyum giydirme cephe, fibercement levha cephe sistemi ve alüminyum kenetli çatı sisteminin kullanıldığı spor salonlarının her biri 1 milyon 463 bin 200 TL’ye mal oldu.