Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin değerlendirilmesi, planlanan hizmetlerin istişare edilmesi için mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantılar devam ediyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdiği hizmet değerlendirme ve istişare toplantılarına devam ediyor. Altay’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda mahalle muhtarlarından gelen istek ve öneriler değerlendirilerek, mahallelere yapılması planlanan hizmetler masaya yatırılıyor. Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantılarda, mahalle muhtarlarıyla yapılan istişareler sonucunda hizmetlerin, vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına yönelik yapılması planlanıyor.
Gerçekleştirilen mahalle muhtarları toplantıları ile istek ve ihtiyaçların birinci ağızdan dinlenerek daha çabuk çözüme kavuştuğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu sınırları içinde 72 mahallemiz bulunmakta. Gruplar halinde bütün mahalle muhtarlarımızla bir araya geliyor ve mahallerimiz, dolayısıyla ilçemizin geleceğine dair planlamalar yapıyoruz. Mahallelere yapacağımız hizmet ve yatırımlara, hemşehrilerimizin temsilcisi olan mahalle muhtarları ile karar veriyoruz” dedi.
Selçuklu Belediyesi olarak merkez mahallelerde yürütülen belediye hizmetlerinin yeni bağlanan mahallelerimize de en iyi şekilde sunmak için çalışıyoruz diyen Başkan Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Selçuklu Belediyesi hizmet sınırlarına dahil olan mahallelerimize, belirlenen program dahilinde hizmet götürüyoruz. Merkeze uzak mahallerimizde park ve yeşil alan, çocuk oyun alanları, spor alanları, suni çim sahalar ve altyapı çalışmaları gibi birçok hizmeti hayata geçirdik ve bu kapsamda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yapımı devam eden muhtar ofislerimiz tamamlandığında da muhtarlarımız daha iyi fiziki koşullarda hizmet verecekler” dedi.
Selçuklu Belediyesi ekipleri, yeni bağlanan mahallelere altyapı, yeşil alan ve temizlik hizmetlerinin sorunsuz ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen program dahilinde haftanın bir günü çöpleri toplanan mahallerin, cami ve okul çevrelerinin temizliği yapılıyor. Ayrıca merkeze uzak mahallelere ücretsiz vidanjör hizmeti sunuluyor.