Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mustafa Karaciğan İlkokulu’nda Şehit Fikret Aksungur ve Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu’nda Şehit Çetin Totan spor salonlarının açılışı yapıldı.
Mustafa Karaciğan İlkokulu’nda gerçekleştirilen iki spor salonunun açılış törenine, adları spor salonlarına verilen şehit Fikret Aksungur ve şehit Çetin Totan’ın ailesi, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Leyla Şahin Usta, Ömer Ünal, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“SELÇUKLU’NUN HER ALANINDA SPORU DESTEKLİYORUZ”
Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’ya kazandırdığımız modern tesisler ile öğrencisinden emeklisine kadar her yaş grubundan hemşehrimizin sporla tanışmalarını sağlamak için yoğun gayret içindeyiz. 8 aile yaşam merkezinde 23 bin 150 üyemize hizmet veriyoruz. Hayatında hiç havuza ve denize gitmemiş 7 bin 250 hanım kardeşimiz bu tesislerde yüzme öğrendi. Sancak yüzme havuzumuzun açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik, vatandaşımızın yoğun ilgisi bizi mutlu etti. TOKİ yüzme havuzu ve 6 korttan oluşan Konya’nın ilk tenis kortu tamamlanmak üzere. Parklarımızda bulunan 456 modern oyun grubu ile fitness alanlarımız ve 42 suni çim sahamız ile Selçuklu’nun her alanında sporu destekliyoruz. Selçuklu’daki okullarda hayata geçirdiğimiz ’Okul Spor Salonu’ uygulamasıyla çocuklarımız ve gençlerimiz modern, tam donanımlı, temiz mekanlarda spor yapabiliyor. Bu sayede gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlıkları ile özgüvenleri gelişiyor, Türk sporuna sporcu kazandırılıyor, sağlıklı ve sporu seven bir toplum meydana geliyor” dedi.
“HER BİR SPOR SALONU’NUN MALİYETİ 1 MİLYON 463 BİN 200 TL”
Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu ve Mustafa Karaciğan İlkokulu’na kazandırılan spor salonları hakkında bilgi veren Başkan Altay, “Her bir spor salonu bin 323 metrekare inşaat alanında 963 metrekare zemin kat, 360 metrekare asma kat olmak üzere iki kattan oluşuyor. FIBA standartlarında 15x28 metre ölçülerinde basketbol sahası ve 9x18 metre ölçülerinde voleybol sahası olmak üzere toplam 650 metrekare PVC zemin kaplamalı saha alanı bulunuyor. Ayrıca spor salonlarımızda bay-bayan soyunma odaları, hakem soyunma odası, sağlık odası, öğrenci seyir terası, aktivite alanı, öğretmen çalışma odası ve teknik merkezler bulunuyor. Alüminyum giydirme cephe, fibercement levha cephe sistemi, alüminyum kenetli çatı sisteminin kullanıldığı spor salonlarının her biri 1 milyon 463 bin 200 TL’ye mal oldu” diye konuştu.
“SELÇUKLU DEMEK SPOR DEMEK”
Başkan Altay, "Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren sporla tanışmaları amacıyla başlattığımız ’Yıl Boyu Spor Okulları’ ile önemli bir mesafe kat ettik. 2015 Yaz Spor Okulları için kayıtlar 11 Mayıs 2015 tarihinde alınmaya başlandı. Bu yıl 14 branşta verilecek eğitimlere 15 Haziran’da başlıyoruz. 7-15 yaş arasındaki öğrenci kardeşlerimizi Yaz Spor Okullarımıza davet ediyorum. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Ben inanıyorum ki sağladığımız imkanların sonucunda sporu yaşam tarzına dönüştüren gençlerimiz, sporun tüm dallarında, sesini dünyaya daha fazla duyurma şansına sahip olacaktır. Biliyoruz ki, Selçuklu demek spor demek” şeklinde konuştu.
Törende birer konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, spor salonlarının hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehit aileleri spor salonlarının açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.