Selçuk Üniversitesi (SÜ), Güney Kore Ankara Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi işbirliğinde Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde “Kore Kültür Günü” düzenlendi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki etkiliğe SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eşi Hatice Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho ve eşi Sook Gyeong Shim, fakülte dekanları, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Gün boyu süren etkinlikler ‘Kore-Türkiye İlişkileri Semineri’, ‘Macsabal Çömlek Sergisi ve Çömlek Yapma Performansı’, ‘Kore Geleneksel Kıyafet Deneyimi’, Kore tarihinde önemli yeri olan Myeongryang Savaşı’nı ele alan ‘The Admiral: Roaring Currents’ filminin gösterimi gibi renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinliklerin akşamında ise Kore’den gelen sanatçılar ‘Kore Danslı Geleneksel Müzik Konseri’yle dinleyicilerle buluştu. Yöresel enstürmanlarıyla ve kıyafetleriyle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçılar, danslarıyla da Kore kültüründe önemli yer tutan hikayeleri canlandırdı.
“GÜNEY KORE İLE KADER BİRLİKTELİĞİMİZ VAR”
Etkinlikte söz alan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Güney Kore’yi Türkler son derece iyi biliyor. Kader birlikteliğimiz var. Kore kültürünü bizzat yerinde görme fırsatım oldu. Konservatuarımızdan bir ekiple gidip yine bir konsere katılmıştım. Ayrıca burada şehitlerimizi de ziyaret etme fırsatı bulduk. İki ülkenin arasındaki ilişkileri geliştirme açısından da önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. En iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.
Konya’ya gelişinde Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i de makamında ziyaret eden Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho, konuşmasında, “Türkiye ile Kore Savaşı’ndan beri kurulan ilişkiler daha sonra siyaset, ekonomi ve sosyal alanlarda da çok güçlü bir şekilde devam etmektedir. İki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için Kore Kültür Günü Etkinliklerimizi düzenliyoruz” diye konuştu.