2014-2015 eğitim-öğretim yılını geride bırakan Selçuk Üniversitesi (SÜ)’nde mezuniyetler tüm hızıyla devam ediyor.
Torku Arena’da gerçekleşen İletişim Fakültesi mezuniyetine Dekan Prof. Dr. Ahmet Kalender, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Oldukça heyecanlı bir atmosferde gerçekleşen törende konuşan Dekan Prof. Dr. Ahmet Kalender, “İletişim Fakültesi olarak bugün 4 bölümde yaklaşık 550 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize 4 yıl boyunca en iyi eğitim verdiğimize inanıyorum. Özellikle teorik derslerimizi pratikle birleştirerek iletişim sektörünün geleceğine uygun, donanımlı öğrenciler yetiştirme gayretinde olduk. Umarım sizler bu donanımızla Türkiye’de iletişim sektörünün her alanında iyi yerlere gelirsiniz. Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.
“İLETİŞİMDE COŞKU ZİRVE YAPTI”
Fakülte üçüncüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Zehra Çubukçu, ikincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Fatma Suna ve Fakülte Birincisi Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Gülsüm Özkardeş, plaketlerini ve diplomalarını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ve öğretim üyelerinin elinden aldı. Ardından öğrenciler adına teşekkür konuşması yapan fakülte birincisi Gülsüm Özkardeşler, mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu metal plakayı çaktı daha sonra ise fakülte flamasını 3. sınıf öğrencisi Gülşah Havuz’a teslim etti. Ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık, Gazetecilik ile Radyo- Televizyon ve Sinema Bölümünden 550 öğrenci tek tek sahneye çıkarak diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldı. Diploma törenin ardından hep bir ağızdan iletişim yemini eden öğrenciler keplerini coşkuyla havaya attı. Mezuniyet coşkusu yaşayan öğrenciler sevinçlerini aileleriyle paylaştı.
İİBF 4 BÖLÜMDEN MEZUN VERDİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını düzenlene törenle uğurladı. Fakülte bahçesinde gerçekleşen Mezuniyet Töreni’ne Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 4 ayrı bölümden öğrencilerini mezun eden fakültede, öğrenciler mezun olmanın mutluluğunu aileleriyle ve arkadaşlarıyla paylaştı.
“DÜNYA SIRALAMALARINA GİREN BİR ÜNİVERSİTEDEN MEZUNSUNUZ”
Törenin açılışı konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Adem Öğüt, “Bu güne kadar ne emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınız dünya sıralamalarında önemli dereceler alan bir üniversiteden mezun oluyorlar. 4 yıl boyunca iyi bir eğitim aldılar. Aldıkları eğitimle hayatta önemli yerlere geleceklerine inanıyorum. Tüm öğrencilerimizin yolu açık olsun” dedi.
Açılış konuşmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni birincilikle bitiren Kamu Yönetimi öğrencisi Hacer Yurdusev, tüm öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaştı. Bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket takdiminin ardından mezun olan bin 63 öğrenci mezuniyet diplomalarını öğretim üyelerinden aldı. Diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya attı. Mezuniyet coşkusunu aileleriyle birlikte yaşayan öğrenciler bu önemli anı fotoğraflarla da ölümsüzleştirdi.