Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Başkenti Washington’da bulunan ve dünyanın en iyi 200 üniversitesinden biri olan Georgetown Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi arasında öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje geliştirme konularında işbirliği yapmak üzere mutabakat sağlandı.
Washington’da gerçekleştirilen görüşmeye Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Thomas Banchoff ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Necati Sözüöz, Georgetown Üniversitesi Stratejik Gelişme Başkanı Melissa Brun, Sağlık Bilimlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Howard J. Federoff ve Lombardi Kanser Araştırmaları Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Aykut Üren hazır bulundu.
"İLK 500 HEDEFİNDE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökbel, dünya çapında üniversite olma vizyonu bağlamında uluslararasılaşmaya çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda son iki yıldır ABD’dekiler dahil dünyanın pek çok yerindeki üniversitelerle işbirliğini artırma konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında bulunan Georgetown Üniversitesi ile de işbirliğini geliştirmekten büyük memnuniyet duyacağız. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer alma hedefimiz doğrultusunda bu ve benzer işbirliklerinin bizlere önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
“SELÇUK TÜRKİYENİN EN BÜYÜK ÜNİVERSİTELERİNDEN”
Georgetown Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. D. Banchoff ise, Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olmasının yanı sıra araştırma ve geliştirme ile yenilikçilik konularında da çok başarılı olduğunu belirterek, “Selçuk Üniversitesi’nin özellikle üç alanda dünyada ilk 500 üniversite arasında yer almasından çok etkilendiğimizi ifade etmek isterim. Öncelikle iki üniversitenin Sağlık Bilimleri alanında ve özellikle de Tıp Fakülteleri arasında işbirliği konusunda protokollerin en kısa sürede hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyacağız” diye konuştu.
İŞBİRLİĞİ İÇİN MUTABAKAT YAPILACAK
Yapılan görüşmeler sonunda karşılıklı heyetlerin kurularak ilgili protokollerin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanılması ve diğer alanlarda da işbirliği imkanlarının araştırılması konusunda mutabakata varıldı. Görüşmenin sonunda taraflar arasında günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli hediyeler verildi.