Konya’nın Seydişehir ilçesinde, bazı ormanlık mahallelerdeki tarım arazilerini tehdit eden çekirgelerle mücadelede Konya Orman Bölge Müdürlüğü devreye girerek ilaçlama çalışmalarına başladı.
Konya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kesecik, Kumluca, Kuran, Ortakaraören mahallelerinin ormanlık alanını istila eden çekirgelerin tarım arazilerine zarar vermemesi için orman arazözü ile ilaçlama çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bölge Müdürü Bekir Karacabey, amaçlarının çekirgelerin tarım arazilerine sıçramasını önlemek olduğunu belirterek, “Tarım arazilerini tehdit eden çekirge istilasına karşı mücadele yapıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla ormanlık arazilerde bu çekirgeler var. Onlara burada müdahale edilmezse tarım alanlarını tehdit edecekler. Bunun için biz Konya Orman Bölge Müdürlüğü olarak araçlarımızla ormanlık alandaki çekirgelere müdahale ediyoruz. Amacımız tarım arazilerine bu zararın sıçramaması. Bu amaçla çalışıyoruz. Şu anda yaptığımız müdahale doğrudan müdahaledir yani havaya ya da suya müdahale ederek değil doğrudan zararlılara karşı müdahale ediyoruz. Tarım arazilerinde şu anda görülen bir zarar yok, bizim yaptığımız çalışma önleyici bir çalışma. Tarım arazilerine çekirgelerin sıçramasını önlemek istiyoruz. Bölge müdürlüğümüze ait 15 orman arazözü ile şuan müdahale ediyoruz. Yaptığımız tespitlerde gerek görülürse bu araç sayısını artıracağız. Gerekli olursa diğer bölgelerden de araç takviyesi yapacağız. Ama şu anda elimizdeki imkanlarla bunu kontrol altına alacağımızı düşünüyoruz. Bu zararlı çekirgeler ortadan kalkıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver de yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizle beraber burada ilaçlamaları yapıyoruz ama yeterince yukarıya ulaşamadık. Ayrıca bölge müdürümüze teşekkür ediyoruz bizlere destek sağladıkları için. Bölge müdürümüz bu ilaçlamanın yeterli olmadığı takdirde başka destekler vereceğini de söylüyor. Devlet gücü olmasa biz bu ilaçlamayı yapamazdık. Şuan da en hızlı müdahale bu olduğu için bunun sonuna kadar gideceğiz” dedi.