Konya’nın Seydişehir ilçesinde Seyit Harun Bulvarı’nda sıcak asfalt, refüj ve andezit kaldırım yapım çalışmalarına başlandı.
İhalesi yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Seydişehir’e ziyaretinde müjdesini verdiği Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yapacakları sıcak asfalt çalışmalarına Otogar Kavşağı’ndan başlandı.
Karabulak kavşağından, Seyitharun Bulvarı, Hürriyet Caddesi ve Necati Kalaycıoğlu caddesini kapsayan çalışmalarda, sadece asfalt yapılmayacağı, bisiklet yolları, andezit yürüyüş yollarının yanı sıra rekreasyon çalışmalarının da yapılacağı öğrenildi. Çalışmalarda, 40 bin ton sıcak asfalt, 20 bin ton andezit taşı kullanılacak çalışma 8 milyon TL’ye mal olacak.
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte asfalt çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Büyükşehir Yasası ile birlikte yeni bir süreç başladı. Üçlü sacayağı meyvelerini veriyor şükürler olsun. Bu gün Ankara’daydım Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile bir protokol imzaladık 5 mahallemize daha modern spor kompleksleri kazandıracağız. Yine bu gün Konya’da hibe için bir protokol imzaladık, Belediyemiz önündeki alanı belediye kasasından tek kuruş harcamadan modern bir kent meydanı haline getireceğiz. Kent meydanı çalışması için Ramazan ayı sonunda kazmayı vuracağız inşallah. Konya Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimiz ile beraber alt ve üst yapı yapım çalışmalarımız hız kazanarak devam edecek” dedi.