Suriyeli Türkmen ailenin bronşektazi rahatsızlığı bulunan 15 yaşındaki çocuğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Meram Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Altınok ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası 15 yaşındaki Ahmet rahat nefes almaya başladı. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Tamer Altınok yaptığı açıklamada, “Bronşektazi, sık geçirilmiş akciğer enfeksiyonuna ve ülkemiz sorunu olan yabancı cisim aspirasyonuna bağlı, hava yolunu tıkaması ve enfeksiyona neden olması sonucu ortaya çıkan kalıcı hava yollarının uç kısımlarının genişlemesi ve buna bağlı olarak akciğerin o kısmının harap olmasıdır. Hastamızda da bu rahatsızlık mevcuttu. Sağ akciğerinin üçte birlik kısmını, çürümüş kısmını kapalı yöntemle çıkardık” dedi. Altınok, Suriye’deki sağlık hizmeti yetersizliğinden kaynaklı olarak çocuklardaki akciğer enfeksiyonlarına gerekli tedavinin yapılamamasından kaynaklı olarak Ahmet’in akciğerinde kalıcı hasar oluştuğunu, oluşan bronşektazi hastalığı nedeni ile de hastanın operasyona alındığını söyledi.
Ameliyat edilen Ahmet ise, daha önce nefesinin daraldığını, tek bir yastıkla bile yatamadığını, hareket edemediğini fakat ameliyattan sonra çok rahatladığını belirterek, artık daha rahat işlerini yapabildiğini, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Ahmet’in annesi de, hastaneye önce suçiçeği teşhisi ile geldiklerini, Ahmet’in akciğerlerinde sorun olduğunun anlaşılmasıyla ameliyata karar verildiğini dile getirerek, “Tamer hocamdan ve ekibinden Allah razı olsun. Ahmet’imi rahatlattılar. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.