Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Ali Akkanat Kampüsü’nde yüksek öğrenim gören üniversite öğrencileri, yaptıkları çalışmayla ihtiyaç sahibi ilk ve ortaöğrenim öğrencilerinin adeta imdadına yetişiyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler, yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Proje kapsamında merkez ilçe ve ilçeye bağlı taşra mahallelerinde bulunan ilk ve ortaokullarda ihtiyaç sahibi öğrencileri belirlemek için tarama çalışmaları yapan üniversite öğrencileri, ardından yardımda bulunabilmek için çalışmaları başlattı. Üniversite öğrencileri bu çerçevede, kitap, kalem, defter, silgi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan paketleri ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı.
SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz, önderliğinde Rahşan Gevrek, Habibe Özçelik, Bahadır Ersoy, Beyazıt Uçakçı, Ahmet Karaca Zeynep Taşucu ve Burak Özdenk’ten oluşan öğrenci grubu, esnafların sponsorluğunda hazırladıkları yardım paketlerini, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgisi dahilinde yardıma muhtaç öğrencilerin okullarına ziyaret gerçekleştirerek ulaştırdı.
Amaçlarının öğrenim gördükleri yerleşim yerlerine hem ekonomik, hem sosyal, hem de kültürel hareketlilik kazandırmak olduğunu belirten öğrenciler, “Bu bir farkındalık projesi, çünkü biz de zamanında o sıralarda oturduk nelerin ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda hocalarımız ve arkadaşlarımızla beraber böyle bir sosyal sorumluluk projesini başlattık. Bu küçük arkadaşlarımızın ileride iyi yerlere gelmesi noktasında ufak bir adım attık. Bu projenin hem Beyşehir halkına hem de üniversitedeki öğrenci arkadaşlarımıza örnek olarak devamının getirilmesini diliyoruz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.