Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü binası yapılması için bakanlığın yatırım programına aldığını ve binanın yapılacağını söyledi.
Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü binasına arsa yeri bakmak için Ereğli’ye geldi. Vali Yardımcısı Sun, Kaymakam Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte binanın yapılacağı yer hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Ereğli, Seydişehir, Beyşehir, Kadınhanı ve Çumra’ya yapılması planlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Binasının yapılması için bakanlık tarafından yatırım programına alındığını söyleyen Sun, arsa yeri için çalışmaların başlatıldığını ve onay verilmesi halinde de temel atılarak binaların yapılacağını kaydetti.
Uzun yıllar Ereğli İlçe Tarım Müdürü olarak hizmet ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Binasının yükü kaldırmadığını ve Müdürlüğün yeni bir binaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Özgüven, yaptıkları girişimler sonucu Bakanlığın yeni bir binayı yatırım programına aldığını, yer tahsisinin gerçekleşmesi halinde binanın temelinin atılacağını vurguladı.
Vali Yardımcısı Sun, Kaymakam Erden, Belediye Başkanı Özgüven, İl Tarım Müdürü Baydar, İlçe Müdürü Soylu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Binası için arsa yerine baktı.