Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı’nın ortaklığında gerçekleşen programla, Divan Şairi Veysel Öksüz vefatının 23. yılında Selçuklu’da anıldı.
Selçuklu Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı tarafından Konyalı Şair Veysel Öksüz’ü vefatının 23. yılında anma programı düzenlendi. Divan Hafızı Hayati İnanç’ın, Şair Veysel Öksüz ve Divan Edebiyatından şiirler okuduğu gecede duygusal anlar yaşandı. Anemon Otel’de gerçekleşen anma törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Veysel Öksüz’ ün yakınları ile beraber birçok yazar ve akademisyen katıldı.
“GENÇ NESİLLER ONU TANIMALI”
Belediyelerin en önemli görevlerinden birinin birlikte yaşama anlayışını geliştiren kültürel değerlerimizi korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmaktır diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kadim medeniyetlerin ihtişamını günümüze yansıtan somut kültürel mirasa sahip olan Konya, Selçuklu sultanlarını, Hz. Mevlana’yı, Hacıveyiszade’yi, Tahir Büyükkörükçü’yü ve daha birçok manevi şahsiyeti bağrında taşımaktadır. Şair Veysel Öksüz’de onlardan biridir. Mevlana aşığı, Şair Veysel Öksüz, yakın zamana kadar pek bilinmese de şiirleriyle edebiyat dünyasına güneş gibi doğan, Konya’nın yakın dönem önemli divan edebiyatı şairlerinden biridir” dedi.
Başkan Altay, “Hayat şartları düzenli bir eğitim almasına elvermemiş ama Veysel Öksüz, kendisini yetiştirerek edebiyatta büyük bir estetiğe ulaşmıştır. Veysel Öksüz’ün kısıtlı imkanlarla göstermiş olduğu azim ve gayret, herkese ve özellikle gençlere örnek olmalıdır. Birçok imkana sahip olduğumuz şu dönemde, Kadim Medeniyet Selçuklu’nun mirasını geleceğe taşıyacak olan gençlerimiz, ülkemizin edebiyat hayatını zenginleştirecek çalışmalar üretmesi gerekiyor” diye konuştu.
Şair Veysel Öksüz’ün örnek alınması gereken bir edebi şahsiyet olduğunu vurgulayan Başkan Altay, Veysel Öksüz’ün şiirleriyle yaşayacağını belirtti.
Şair Veysel Öksüz’ü Anma Programı Divan Hafızı Hayati İnanç’ın divan şiiri dinletisi ve dualarla sona erdi.